BLOKKERER: Afghansk politi blokkerer en vei som leder til hotellet som ble angrepet natt til mandag. FOTO: MASSOUD HOSSAINI/AP PHOTOS
BLOKKERER: Afghansk politi blokkerer en vei som leder til hotellet som ble angrepet natt til mandag. FOTO: MASSOUD HOSSAINI/AP PHOTOS Foto: Massoud Hossaini

Lastebilbombe rammet hotell for utlendinger i Kabul

Taliban sier de står bak angrepet som rammet et hotell for utlendinger i Afghanistans hovedstad Kabul natt til mandag. Ifølge BBC ble ingen av de som bodde på hotellet skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vitner sier til BBC at de hørte en kraftig eksplosjon klokken 1.25 natt til mandag lokal tid. Eksplosjonen kunne høres over hele byen.

De første meldingene gikk ut på at det var en eksplosjon i et gasslager, men en sikkerhetskilde sier det var en lastebilbombe som eksploderte ved et hotell for utlendinger.

Etter eksplosjonen stormet bevæpnede opprørere bygningen og angrep med granater og skytevåpen.

Eksplosjonen fant sted i Pul-e-Chakri-området øst i byen.

BBC: Ingen av gjestene er skadet

To angripere skal være involvert, og Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet. Gruppens talsperson Zabihullah Mujahid hevder i en epost at titalls personer er drept.

Opprørerne hevder at over 100 «amerikanske inntrengere» er drept og såret i angrepet. Taliban er kjent for å overdrive antall drepte og sårede i sine angrep, skriver nyhetsbyrået AFP.

Kabuls politisjef Abdel Rahman Rahimi sier til BBC at ingen av de som bodde på hotellet ble skadet. En politibetjent og de to angriperne ble drept i skuddvekslingen, og ytterligere tre politibetjenter ble skadet, skriver BBC.

Selvmordsangrep i forrige uke

Taliban er i ferd med å trappe opp sin sommeroffensiv etter et kort opphold under fastemåneden ramadan, som ble avsluttet i begynnelsen av juli.

I forrige uke ble over 80 personer drept og 230 såret i et selvmordsangrep mot en demonstrasjon i Kabul. Over 10.000 personer var til stede under den fredelige demonstrasjonen, der folk fra hazara-minoriteten protesterte mot plasseringen av en stor kraftlinje. Angrepet er det mest dødelige i hovedstaden siden 2001. IS har tatt på seg ansvaret for selvmordsangrepet, og president Ashraf Ghani har varslet en offensiv mot IS i landet.

(NTB/TV 2)