Fagermo raser mot dommerne etter Brann-tapet

– Dommerfeil nesten hver eneste runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann både sjokkerte og imponerte da guttene fra Bergen tok en sterk 3-1-seier over Odd på Skagerak Arena lørdag kveld.

Men Odds trener Dag-Eilev Fagermo mener laget hans ble snytt, og peker særlig på situasjonen som oppstod like før Branns siste scoring.

Olivier Occean gikk i bakken etter en tøff duell med Bismar Acosta på en corner, og Odd-treneren er ikke i tvil om hva han synes om situasjonen.

– Hva som skjedde vet jeg ikke, jeg har ikke sett målene en gang. Det siste målet er helt utrolig... At dommer (Ola Hobber Nilsen, journ.anm.) ikke dømmer straffe til Occean, du kan gjerne se den, og se på det jerngrepet han holder rundt Occean. Hvis man skal få drive med slikt i fotball.., sukker Fagermo.

Fagermo reagerer på flere situasjoner som han mener gikk i mot hans lag i toppoppgjøret i Skien.

– Det er den med Occean, og så kan du se den da Demidov løper Jone Samuelsen rett ned her nede. Det er skuffende når det sånn dømming. Jeg vet at jeg sutrer, og med all respekt til Brann så fortjente de i vert fall et poeng her. Vi var ikke noe gode, men så store dommerfeil i Tippeligaen skjer nesten hver eneste serierunde. Bortsett fra kanskje Svein Oddvar Moen, Tommy Skjerven og Tor Hansen, men ellers er det så store feil, sier han.

Dommerne er i løpet av en sesong jevning offer for kritikk, og Odd-treneren etterlyser tilsvar fra den norske dommerstanden.

– Alle gjør feil, og det forstår jeg, men så store feil er synd fordi det får ikke noe konsekvenser for dommeren. De er jo en egen gruppe som prater sammen, og ingen vil sannsynligvis uttale seg til media. Og dette gir helt klart konsekvenser for oss. Enkelt og greit, sier Fagermo.

– Det siste målet skal jo ikke komme, for da skulle vi ha hatt straffe. Da er det 2-1 til de, kanskje 2-2 hvis vi scorer. Hadde vi fått straffen til Jone også så har vi jo kommandoen i kampen, og da er det en helt annen match.

Odd står nå uten seier på sine tre siste forsøk, men Fagermo passer likevel på å skryte sine overmenn.

– Vi er ikke gode for tiden vi heller, så sånn sett er det greit for meg at vi taper eller bare får et poeng. Vi er ikke bedre nå. Brann gjør en solid og god kamp, men samtidig skal ikke så store situasjoner unngå å sees på det nivået her, sier han.

Odds trener forundrer seg over at nivået på dommerne ute i Europa er på et høyere nivå enn de norske.

– Nå har vi spilt fire kamper i Europa League-kvalikken og vi hadde svenske, danske og polske dommere. De var outstanding alle fire. Det er rart at svenske og danske dommere som kommer fra ligaer som ikke er bedre enn vår holder det nivået, og våre ikke gjør det, sier han.

Samtidig erkjenner Fagermo at det nå blir vanskelig å konkurrere med Rosenborg om Tippeliga-gullet.

– Jeg sa at hvis vi er med ut juli, og i dag er siste dag i juli, så kan vi være med og slåss om gullet. Men det er vi ikke, og Rosenborg er mye bedre, de taper ikke en kamp som dette. Så gullet går dit, og så får vi slåss om det som egentlig har vært målet vårt hele tiden, og det er medalje, men da må vi tilbake til det sporet vi har vært, avslutter han.

Søndagens kampleder Ola Hobber Nilsen har ikke svart på TV 2s henvendelser søndag kveld.