Rødt kort og målfest mellom Strømsgodset og Stabæk

Lagene hadde scoret fire mål før halvtimen var spilt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

STRØMSGODSET - STABÆK 2-2

Det ble en underholdende affære på Marienlyst denne søndagskvelden der begge lag vartet opp med scoringer og finspill.

Etter 30 minutter stod det 2-2, hvilket også ble sluttresultatet, men begge lag jaktet det forløsende vinnermålet.

Nana og Marcus Pedersen scoret målene for hjemmelaget, som også fikk Francisco Júnior utvist kvarteret før slutt, mens Giorgi Gorozia og et Lars-Christopher Vilsvik selvmål ordnet poengdeling.

Poengdelingen betyr at Strømsgodset faller ned til fjerdeplass, mens Stabæk avanserer opp til 13.plass og er nå borte fra playoff-plass.

Vanvittig førsteomgang
Kampen var såvidt to minutter gammel da Strømsgodset fikk satt ballen i mål for første gang denne søndagskvelden.

Muhamed Keitas innlegg fant Nana på vei gjennom boksen, og hans volley fant veien i nettmaskene bak keeper Mandé Sayouba.

Gleden skulle likevel vise seg å være kortvarig. For kun tre minutter senere stusset Ernest Asantes innlegg innom en Godset-spiller, og landet perfekt for Giorgi Gorozia.

Mannen fra Georgia var ikke vond å be da han satte bredsiden til, og hamret inn kampens andre volley.

Volleyfesten var likevel ikke over. For i det syvende minutt var Vilsviks tur til å finne Marcus Pedersen på vei inn i Stabæk-boksen. Kampens tredje volleyscoring var et faktum etter at det kun var spilt syv minutter på Marienlyst.

Kampen jevnet seg litt ut, men det var fortsatt to lag som ønsket å vise seg fra sin beste side. Muhamed Keita testet Sayouba fra rundt 25 meter midtveis i omgangen.

Moussa Njie hadde en fantastisk omgang for bortelaget og like før halvtimen spilt viste han hvorfor han er så viktig fort dette Stabæk-laget.

Ute på Stabæks venstreside fikk han slått et innlegg som slo innom Vilsvik inne i boksen. Bugge Pettersen var utspilt, og kampens fjerde scoring, på litt under 30 minutter, var et faktum.

Samme mann var på farten kun et par minutter etter, og suste igjennom Godset-boksen. Njies avslutning, fra om lag syv meter, gikk rett på Bugge Pettersen i Godset-buret.

Kampen fortsatte å bølge noe veldig utover omgangen, men begge måtte ta til takke med at det stod 2-2 til pause etter en smått vanvittig første omgang.

Júniorfeil
Njie fortsatte å imponere inn i den andre omgangen. I det 52. minutt dunket han til fra distanse, men skuddet ble enkelt stoppet av Bugge Pettersen.

Stabæk fortsatte å trykke på, og Asante fikk en kjempesjanse etter forsvarsfeil hos Godset. Likevel klarte hjemmelaget å rette opp i siste øyeblikk og fikk blokkert Asantes skudd ut til corner.

Det fortsatte å bølge i kampen og i det 62. minutt var det Nana som fikk suse igjennom Stabæk-boksen. Hans lave innlegg fant Øyvind Storflor på første stolpe, men pasningen kom for kjapt på han, og han fikk ikke styrt innlegget på mål.

I det 75. minutt skulle ting plutselig blir en del vanskeligere for Strømsgodset da midtbanespiller Francisco Júnior fikk direkte rødt kort for ganske hard takling bakfra på Asante som suste forover i kontring.

Stabæk forsøkte å presse på, men Strømsgodset la seg dypt som følger av utvisningen. Dette gjorde at det ble mindre og mindre rom. Likevel klarte Njie å presse et skudd på mål i 84. minutt, men igjen var Bugge Pettersen parat.

Dermed ble det ikke flere mål på Marienlyst denne kvelden, og Strømsgodset og Stabæk måtte ta til takke med ett poeng hver etter 90 fartsfylte minutter.