ÉN OMKOM: Bussen traff en bil før den kjørte av veien. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 ÉN OMKOM: Bussen traff en bil før den kjørte av veien. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Ulykkesbussen kolliderte med bilen til politiansatt

Vedkommende skal ikke ha vært i tjeneste da ulykken inntraff, opplyser politiet i en pressemelding.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Føreren av personbilen som lørdag ettermiddag var involvert i ulykken på flykesvei 63 i Valldal der en turistbuss kjørte av veien og én person omkom, var ansatt ved Ålesund politistasjon, opplyser politiet på Sunnmøre i en pressemelding.

Det har tidligere kommet frem at føreren av personbilen var på stedet da nødetatene kom til åstedet.

Bekrefter sammenstøt

Politiets etterforskere ankom ulykkesstedet søndag morgen og har i løpet av morgentimene gjort åstedsundersøkelser som har bekreftet tidligere rapporter om at det var et sammenstøt mellom en personbil og turistbussen før den kjørte av veien og seks meter ned en skrent.

– Det var ikke frontkollisjon, men de traff hverandre sidelengs, opplyste operasjonsleder Arild Reite til TV 2 søndag morgen.

INVOLVERT: Personbilen involvert i ulykken har skader på bakhjul og skjerm etter sammenstøtet. FOTO: Arne Rovick
INVOLVERT: Personbilen involvert i ulykken har skader på bakhjul og skjerm etter sammenstøtet. FOTO: Arne Rovick

Én mann omkom

Politiet bekrefter at én ukrainsk mann omkom i ulykken, mens ytterligere 14 ble fraktet til sykehusene i Molde og Ålesund med lette til alvorlige skader.

Helse Møre og Romsdal opplyser søndag kveld at ytterligere to personer kom inn til sykehuset senere lørdag kveld og totalt 16 personer hadde fysiske skader som en følge av ulykken.

Søndag kveld blir seks av de skadde skrevet ut fra Ålesund sykehus etter å ha fått lettere skader av ulykken. Tre personer ligger fortsatt sengepost, mens en person har blitt operert og ligger sengepost. To personer som var på intensivavdelingen har også blitt overført til sengepost.

Politiet har nå gjennomført første faste av etterforskningen, og har begynt taktisk etterforskning. Politietterforskere fra Kristiansund politistasjon vil foreta avhørene av sentrale vitner i saken.

Utenlandske turister

De 41 passasjerene om bord i turistbussen var fra Ukraina. Politiet opplyste søndag morgen at de samarbeider med norske myndigheter om å varsle pårørende i hjemlandet.

– Noen pårørende er varslet, men vi avventer å gi flere detaljer om de involverte passasjerene før vi vet at alle pårørende er varsle, sier operasjonsleder Arild Reite i Sunnmøre politidistrikt.