Wenger kritisk til Pogbas forventede overgangssum: – Galskap

Arsène Wenger reagerer på summene som betales i internasjonal fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paul Pogba, Manchester United og Mino Raiola har virkelig blitt sommerens store overgangssaga i internasjonal fotball denne sommeren.

Flere medier melder nå med mer og mer sikkerhet at sagaen nærmer seg en ende og at franskmannen sannsynligvis takker for seg i Juventus til fordel for England og «Drømmenes Teater», i det som vil bli tidenes dyreste fotballovergang.

23-åringen er ventet å koste Manchester United i overkant av 100 millioner pund (1,1 milliarder norske kroner), en sum som får Arsenal-manager Arsène Wenger til å reagere.

På en pressekonferanse gjengitt av ESPN omtaler franskmannen den forventede overgangen som «galskap».

– Det er fullstendig galskap om du sammenligner det med det vanlige liv. Det er helt sikkert. Men fotballen er ikke det vanlige liv, sier Wenger, før han fortsetter.

– Vi lever i en verden hvor alle verdensomspennende idretter generere enorme pengesummer. Fotball har blitt en verdensomspennende konkurranse og da har klubbene råd til å bruke slike summer. Men om det gir mening i form av at spillerne rettferdiggjør disse vanvittige investeringene er vanskelig å si, sier Arsenal-treneren.

Franskmannen reagerer på overgangssummene som nå betales i internasjonal fotball, og sier han ikke trodde de kunne bli høyere.

– Siden jeg kom inn denne sporten har jeg alltid tenkt at summene som betales for spillere ikke kan bli høyere, men jeg har bestandig tatt feil. Om noen år betaler man kanskje 200-300 millioner pund. Hvem vet?, sier Wenger undrende.

Franskmannen er kjent for å være en manager som bruker penger med omhu, selv om også han de seneste årene har øst ut penger på stjerner som blant andre Mesut Özil og Alexis Sánchez.

– Jeg kjøper spillere som jeg mener kan styrke laget laget vårt. I dagens marked er man nødt til å være veldig sterk for ikke å kjøpe spillere bare for å kjøpe spillere. Hvis man ser på det europeiske spillermarkedet så finnes det ikke veldig mange spillere som kan gå inn og umiddelbart forsterke de beste lagene, sier han.

Den 66 år gamle franskmannen er glad for at det også finnes en motvekt i dagens internasjonale fotball.

– Når du ser på hvilke lag som bruker mest penger så er det ikke alltid de samme som vinner troféer. Leicester er et strålende eksempel på nettopp det, sier han.

Wenger befinner seg for tiden i Los Angeles hvor The Gunners skal møte meksikanske Chivas natt til mandag norsk tid. Der må klubben klare seg uten sin midtstopperbauta Per Mertesacker, som på grunn av en kneskade, ikke vil være tilgjengelig for spill på flere måneder.

Wenger bekrefter at han jakter en erstatter for den langtidsskadde tyskeren, men ønsker ikke å nevne aktuelle kandidater.

– Vi er på jakt, men jeg ønsker ikke å si så mye mer enn det. Pressen sørger uansett for at det er nok av spekulasjoner og navn som nevnes, og jeg ønsker ikke å bidra til mer der, sier han.

PS! Tidligere i uken dukket det opp rapporter i britiske medier om at det allerede skal være solgt Zlatan Ibrahimovic-drakter for over 800 millioner kroner etter at Manchester United signerte svensken og gjorde ham til en av Premier Leagues best betalte spillere denne sommeren.