Aalesund slo tilbake etter hektiske dager

Tok sin første Tippeliga-seier siden mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AALESUND - LILLESTRØM 2-0

Etter et par kontroversielle dager der fokuset har ligget på sparkingen av tidligere assistenttrener Karl Oskar Fjørtoft så fikk Aalesund en liten opptur søndag.

Scoringer fra Mikkel Kirkeskov og Franck Boli sørget for at det ble en fin dag på Color Line Stadion for hjemmepublikumet da Aalesund slo Lillestrøm 2-0.

– Det har vært en tøff tid, og det er utrolig deilig å endelig vinne en fotballkamp igjen. Og fullt fortjent også. Vi starter litt famlende, men vi spiller på oss selvtillit og du ser at gutta trives ute på det grønne gresset, og det er det viktigste i fotball, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen etter kampen.

Seieren betyr at Aalesund nå ligger på 13. plass og forlater den direkte nedrykksplassen. For Lillestrøms del blir de værende på 10. plass kun fem poeng foran en direkte nedrykksplass.

Treg start
Det var en ujevn start fra begge lagene på Color Line Stadion, men både Lillestrøm og Aalesund slet innledningsvis med å komme til de store mulighetene.

For hjemmelagets del av Franck Boli en konstant trussel nedover høyrekanten og bød på store problemer for Lillestrøm-forsvaret. Likevel stod de gulkledde god og fikk rensket unna det som var av sjanser.

Likevel fikk de et skudd for baugen når forsvarssjef og kaptein Frode Kippe måtte av med skade etter halvtimen spilt. Han ble erstattet av Mohamed Ofkir.

Få minutter etter fikk Lillestrøm omgangens absolutt største sjanse da Bassel Jrardi fikk nok tid og plass til å vri sitt forsøk mot Andreas Lies lengste hjørne i Aalesund-målet. Dessverre for bortelaget skrudde ballen like utenfor målet.

Det skulle ta tid mellom sjansene, men begge lag trykket på for å ta ledelsen. Det manglet litt på presisjonen hvilket gjorde at lagene også slet med å skape noe foran mål.

Til tross for dette var Jørgen Kolstad veldig nære på å gi Lillestrøm ledelsen like før pause da han fikk klemt sitt skudd på mål i det 42. minutt. Skuddet testet Andreas Lie som fikk slått unna.

Dermed kunne lagene gå målløse til pause etter de første 45 minuttene på Color Line Stadion denne søndagen.

Dansk frisparkperle
Om den første omgangen var sjansefattig tok det ikke lang tid før det skulle skje noe i den andre. For etter 48 minutter vant Aalesund et frispark like utenfor LSK-boksen.

Det vridde Mikkel Kirkeskov rundt muren og skuddet hadde nok skru og fart til at Arnold Origi i LSK-buret ikke rakk bort. En fantastisk scoring for «tangtrøyene».

Lillestrøm la seg ikke bakpå etter scoringen og kun få minutter var Kolstad fremme igjen etter at Ole Martin Rindarøy fant han inne i boksen. Dessverre for Lillestrøm gikk avslutningen utenfor.

Men der Lillestrøm slet med å produsere så viste Aalesund seg frem i det 53. minutt. Mostafa Abdellaoue fikk tråklet seg igjennom forsvaret, og ble revet over ende da han avsluttet. Det kunne fort blitt straffe hadde ikke Boli vært først på ballen og bredsidet inn 2-0-scoringen for hjemmelaget.

Aalesund hadde virkelig satt opp tempoet i den andre omgangen og Boli var farlig frempå nok en gang i det 57. minutt da Kirkeskov fant han inne i boksen med et lavt innlegg. Avslutningen gikk rett på Lie i AaFK-buret.

Lillestrøm hadde på ingen måte gitt opp og i det 59. minutt var Marius Lundemo veldig nære ved å redusere for gjestene da han fikk avslutte fra rundt straffemerket. Dessverre for han seilet avslutningen like over mål.

Lagene fortsatte å prøve å finne målet, og jo mer Lillestrøm satset, jo større rom åpnet det seg. I det 70. minutt suste Edwin Gyasi mot mål og hans avslutning ble såvidt blokkert ut til hjørnespark.

Hjemmelaget fortsatte å trykke på og i det 78. minutt hamret Abdellaoue ballen mot Origis nærmeste stolpe. Heldigvis for LSK-keeperen reddet aluminiumen 3-0-scoring.

Lillestrøm fortsatte å trykke på mot slutten av omgangen og Ofkir var utrolig nære ved å skape ny spenning i kampen når han hamret til fra like utenfor sekstenmeteren. Ballen smalt i nettveggen, men på feil side av Lies stolpe.

Dermed kunne Aalesund innkassere tre veldig viktige poeng i bunnstriden i Tippeligaen, mens Lillestrøm fortsatt ligger på 10. plass etter 18 runder spilt.