VANT: Filip Ingebrigtsen jubler i det han løper i mål som vinner av 800 m under NM i friidrett i Ravnanger Idrettspark på Askøy.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VANT: Filip Ingebrigtsen jubler i det han løper i mål som vinner av 800 m under NM i friidrett i Ravnanger Idrettspark på Askøy. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Filip Ingebrigtsen viste OL-form

Filip hadde full kontroll på 800 meter i NM søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Filip Ingebrigtsen slo lillebror Jakob og de andre konkurrentene og tok NM-gull på 800 meter søndag.

Filip styrte store deler av løpet på Askøy og hadde full kontroll på oppløpet. Til slutt vant han med tiden 1.52,09.

Ingebrigtsen så sprek ut i forsøksheatene og kunne feire seieren flere meter før målgang i finalen. Med det forsvarte han familiens ære etter at storebror Henrik ikke tok gull på gårsdagens 1500 meter.

– Jeg var kanskje mer irritert enn det Henrik var på at han ikke tok det. Spesielt siden jeg ikke var med. Det var litt surt at en Ingebrigtsen ikke var på topp, men det var kjekt for han som slo Henrik at han tok gullet. Ett gull måtte vi få med oss hjem. Det var kun meg igjen, så da måtte jeg ta det, sier Filip Ingebrigtsen til TV 2.

Løperen hadde taktikken klar og kontrollerte løpet hele veien.

– En av de andre favorittene trakk seg før løpet på grunn av vondt i ryggen. Da ble løpet litt annerledes. Det ble ikke like høy fart fra start. Jeg la meg foran i tet, kontrollerte løpet og passet på om det var noen som rykket. Så økte jeg farten ganske gradvis fra 300 meter og inn. Jeg rykket litt i svingen og fikk en komfortabel luke. Det holdt helt inn. Det var veldig gøy. Jeg synes jeg responderte bra med tanke på hvor mye trening jeg har i beina og at jeg kommer rett ned fra høyden. Absolutt godt fornøyd i dag, forklarer Ingebrigtsen, som synes det var dumt at en av favorittene måtte trekke seg:

– Det er mange bra løpere på 800 meter. Vi er ganske jevne og de har en god spurt om det ikke får for fort underveis. Jeg synes det var litt kjedelig at han ikke ble med, for han er en gøy konkurrent og en god match inn på OL. Å få testet farten litt. Han er rask i løypen. Det var litt synd, men det er ikke noe å gjøre med det. Han hadde en skade.

Ingebrigtsen skal løpe 1500 meter sammen med storebror Henrik i OL i Rio de Janeiro.

Andreas Roth og Markus Einan, begge fra Ull/Kisa, tok henholdsvis sølv og bronse.

Jakob Ingebrigtsen løp inn til en 5.-plass på 800-meteren på tiden 1.53,10. (©NTB/TV 2)

Har du fått med deg disse klippene?

Vis mer