Damemagneten Matias (17) scoret årets første TV 2-mål – nå venter Pókemon-jakt

Nydelige frisparkscoringer, damemagneter, strålende keeperprestasjoner og heftig action i første Norway Cup-kamp på TV 2-banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg Norway Cup direkte i vårt livesenter!

Norway Cup-festen er i gang, og den første TV-sendte kampen søndag var Junkerens møte med Eikelandsfjorden i G19-klassen.

Bodø-klubben Junkeren vant oppgjøret 3-1, blant annet etter Mathias Moen Skoglunds nydelige 1-0-scoring.

Tidligere i oppgjøret kunne TV 2s kommentator Kasper Wikestad fortelle at 17-åringen har veldig draget på damene, og at Norway Cup på Ekebergsletta er et bra sted for slike interesser.

– Det skulle ikke gjøre Skoglund noe mindre populær blant jentene på Ekebergsletten, var TV 2-kommentatorens spontane reaksjon da Moen Skoglund satte årets første TV-mål i nettet.

I pausen kunne dog målscoreren avsløre at det er mer enn jenter som skal jaktes på på Ekebergsletten i disse dager. Det går nemlig rykter om at han også er en drevet Pokémon-samler.

– Ja, det er mye der, sa han i pausen.

– Hva er viktigst? Er det målene eller Pokémon? spurte Mini på indre bane.

– Det er en god blanding, avslørte Junkeren-helten.

Strålende keeperprestasjoner - drømmefrispark fra storscoreren
Før Junkeren endelig fikk uttelling så det ut til at det var mannen han overlistet som skulle bli den store snakkisen i årets første TV-kamp. I Eikelandsfjorden-målet stod nemlig Knut Henrik Kilen en kjempekamp.

– For en omgang han har hatt. Nå er det han som er grunnen til at det fortsatt er målløst på TV 2-banen på Ekebergsletta, sa kommentator Wikestad etter at 16-åringen foretok en dobbeltredning verdig helt andre arenaer.

– Jeg gjør bare jobben min. Jeg gjør det, sa keeperen da han ble konfrontert med at han var lagets bestemann før hvilen.

Drøyt ti minutter før slutt var det Eikelandsfjordens toppscorer som skulle vise seg fram. Stian Tonning ble felt av Junkerens keeper, og fikk muligheten på et frispark fra drøyt 16-meter.

Storscoreren på 17 år stilte inn høyrefoten og skrudde en lekker variant i nettet, en scoring som var helt utagbar for keeper.

– Vi sa han kom til å score! ropte kommentator Wikestad om gutten som han allerede i første omgang lanserte lave odds på at kom til å tegne seg i scoringprotokollen.

Nytt drømmefrispark i motsatt ende
Det var allikevel Junkeren som skulle le sist, med to flotte scoringer i sluttminuttene. Først var det Tobias Bech som fikk Wikestad til å juble høyt i kommentatorboksen.

– Det er perlenes morgen på Ekebergsletta, ropte TV 2s kommentator da 18-åringen skrudde inn et nydelig frispark.

Like etterpå avgjorde Ask Angellsen oppgjøret, da han satte inn 3-1 på lekkert vis. Dermed var det laget fra Bodø som fikk den beste starten på årets Norway Cup-eventyr.