EN OMKOM: Bussen traff en bil før den kjørte av veien. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix) 
EN OMKOM: Bussen traff en bil før den kjørte av veien. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix)  Foto: Ekornesvg, Svein Ove

Dødsulykken i Valldal:

Bussen kolliderte med motgående bil før den kjørte av veien og veltet

En mann omkom og ytterligere en person er alvorlig skadd etter bussulykken i Valldal i Møre og Romsdal lørdag ettermiddag. Nå frigir politiet nye detaljer fra ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av natten har bilbergere vært på ulykkesstedet og løftet bussen opp fra grøfta.

I løpet av morgentimene ankommer politiets etterforskere Valldal for å finne ut hvordan bussen med 41 passasjerer kunne kjøre av veien, rulle rundt og havne på taket. Gjennom natten har ulykkesgruppa til Statens Vegvesen vørt på stedet.

– Vi vet at det har vært et sammenstøt mellom en personbil og bussen før den krysset motgående kjørefelt og havnet utfor veien. Det var ikke frontkollisjon, men de traff hverandre sidelengs, sier operasjonsleder Arild Reite til TV 2.

Ukjent årsak

Politiet kjenner foreløpig ikke årsaken til hvorfor kollisjonen og den påfølgende utforkjøringen skjedde.

Føreren av personbilen var på stedet da nødetatene kom til ulykken. Vedkommende vil bli avhørt i løpet av dagen. Det samme vil bussjåføren og andre vitner til ulykken.

Politiet bekrefter at en mann omkom i ulykken. Ytterligere 14 personer ble fraktet til sykehusene i Molde og Ålesund. To av dem ligger på intensivavdelingen.

Av disse er en lettere skadd, mens den andre har alvorlige skader. Tilstanden beskrives som stabil.

Utenlandske turister

Passasjerene i bussen var turister fra Ukraina. Politiet og norske myndigheter jobber med å varsle deres pårørende i hjemlandet.

– Noen pårørende er varslet, men vi avventer å gi flere detaljer om de involverte passasjerene før vi vet at alle pårørende er varslet, sier Reite.

Fylkesvei 63 er åpen igjen etter at den var stengt i mange timer som følge av ulykken.