Zlatan med kunstscoring i United-debuten

Manchester United banket Galatasaray i Zlatan Ibrahimovic' debut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Man. United-Galatasaray 5-2

Det var duket for rojalt besøk da Manchester United og Zlatan Ibrahimovic (34) tok imot Galatasaray til treningskamp på Ullevi i Gøteborg lørdag kveld.

Etter en tam førsteomgang viste José Mourinhos menn til tider frem festfotball etter pausen og kunne til slutt glede seg over en sterk 5-2-seier.

Se høydepunkter fra oppgjøret i videovinduet øverst!

– Førsteomgang var litt vanskelig. Vi presset dem ikke noe bra. Men manageren (José Mourinho, journ.anm.) sa mye fornuftig i pausen og vi slo tilbake i andreomgang, oppsummerte målscorer Marouane Fellaini etter kampslutt.

Og om ikke Zlatan-feberen herjet allerede, så gjør den i hvert fall det nå.

Kunstscoring

Supersvenskens debut kunne knapt blitt bedre, og allerede etter tre minutter var kampens høydepunkt et faktum.

Ibrahimovic kombinerte med Henrik Mkhitaryan og Anthony Martial før sistnevnte fant Antonio Valencia helt alene på høyresiden. Mens Valencia avanserte oppover siden, lurte Ibahimovic seg i kjent stil inn i boksen.

Valencia forstod tegningen og sendte avgårde et innlegg mot Ibrahimovic som kastet seg rundt og plasserte ballen i nettet med en spektakulær volley.

Et kunstverk av en scoring, og forhåpentligvis bare en forsmak av hva man kan forvente av 34-åringen denne Premier League-sesongen.

– Det er godt å få en god start. At jeg gjør det på svensk jord gjør det enda bedre. Det her er mitt land og da kan jeg ikke mislykkes, sa en tydelig fornøyd «Ibra» etter kampslutt.

Etter en pangstart roet oppgjøret seg betraktelig og tempoet bar preg av at det ikke deles ut poeng.

– Det var ingen god førsteomgang av laget, men andre var mye bedre. I og med at dette bare var første kampen handler mye om å bygge om fysikk og kondisjon, sa Ibrahimovic.

Galatasaray snudde kampen

I kampens 22. minutt slo imidlertid Galatasaray tilbake ved Sinan Gümüs etter en dødball. Tyskeren fikk løpe relativt umarkert inn i United-boksen og heade inn utligningen foran tåspissene til Ibrahimovic.

Og minutter før pause var kampen snudd. Bruma spilte vegg med Gümüs før han plasserte ballen pent i David de Geas lengste hjørne.

José Mourinho gjorde fem endringer i pausen. Ibrahimovic var en av dem som fikk hvile, mens Jesse Lingard, Marus Rashford og Marouane Fellaini var blant dem som kom inn.

Rooney-dobbel

Portugiserens endringer ga nesten umiddelbar avkastning. Et drøyt kvarter ut i andreomgang var kampen igjen snudd og United ledet 4-2, etter to scoringer av Wayne Rooney og ett av Marouane Fellaini.

Lingard assisterte Rooneys første scoring, mens Rashford var mannen som skaffet straffen United-kapteinen omsatte til 3-2 da han dro vekk halve Galatasaray-forsvaret, til stående applaus fra Ibrahimovic på benken.

Et kvarter før slutt fastsatte Juan Mata sluttresultatet til 5-2.