DÅRLIG BARNEMAT: Da TV 2 dro til butikken lørdag, solgte de fortsatt ett år gammel barnemat. (Foto: Kenneth Fossheim / TV 2) 
DÅRLIG BARNEMAT: Da TV 2 dro til butikken lørdag, solgte de fortsatt ett år gammel barnemat. (Foto: Kenneth Fossheim / TV 2) 

Selger barnemat som gikk ut på dato for ett år siden – baby ble syk

På denne Coop-butikken i Oslo selger de baby-smoothie som gikk ut på dato i august i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag skulle den 30 år gamle småbarnsfaren gjøre unna helgehandelen på Coop Extra Prinsdal, sørøst i Oslo. Med seg i handlekurven tok han med seg en smoothie av merket «Ella's kitchen» med søtpotet.

– Vi ga det til datteren vår som er ni måneder gammel. Hun kastet opp og ble veldig dårlig, forteller småbarnsfaren Isak som ikke ønsker hele navnet navnet sitt på trykk.

Datteren ble etter hvert bedre, men foreldrene ønsket likevel å finne ut hvorfor hun ble syk.

Da de fant årsaken, fikk de sjokk.

– Smoothien jeg kjøpte var nedpriset 30 prosent på grunn av dato. Jeg trodde den gikk ut i august i år, men da jeg så nøyere etter, viste det seg at den gikk ut i august 2015. De solgte altså ett år gammel barnemat, sier Isak.

– En glipp

Han er rystet over at en så stor og seriøs aktør som Coop selger gammel barnemat.

– Det er helt forferdelig. Jeg er redd mange andre kan ha kjøpt utgåtte varer og blitt syke, sier 30-åringen.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Coop, Lise Mette Kjellberg, har vært i kontakt med innehaveren av Coop Extra Prinsdal.

– De fortalte at de hadde hatt en stor datosjekk for en uke siden, så det har rett og slett skjedd en glipp. Det må vi bare beklage på det sterkeste, og vi ønsker å komme i kontakt med kunden og snakke med han, sier hun til TV 2.

Selges fortsatt

Hun forteller at de har strenge kvalitetskrav til sjekking av dato på varer.

– Det er strengt uansett, men ekstra viktig når det gjelder barneprodukter. Foreldre skal vite at varene vi selger holder høy kvalitet, sier Kjellberg lørdag formiddag.

En time etter intervjuet med Coop, dro TV 2s reporter til Extra-butikken på Prinsdal for å ta et bilde. Fortsatt selger de smoothien som gikk ut på dato for ett år siden.

Varen ligger fremst på hylla og er tydelig merket med en lapp som viser at prisen er satt ned 30 prosent fordi den snart går ut på dato. Når TV 2 opplyser Coop om dette, svarer de:

– Huff. Det er ikke bra. Butikken opplyste om at de skulle fjerne varen umiddelbart, sier Kjellberg, som varsler at hun vil ta kontakt med butikken en gang til.

– Skal aldri tilbake

Småbarnsfaren blir forbannet når TV 2 forteller at butikken fremdeles selger dårlig smoothie.

– Det er direkte uansvarlig. Jeg kommer aldri til å gå tilbake og handle fra den butikken igjen, sier 30-åringen.

Han er glad for at datteren er på bedringens vei, men han forteller at episoden satte en støkk i ham.

– Man blir veldig redd når et så lite barn blir syk. Jeg håper de lærer av dette. Jeg kommer til å sjekke alle varer grundig i tiden fremover, sier han.