EPOST: Skatt-Østs lokaler i Schweigaards gate i Oslo. Ved siden av eposten Skatteetaten sendte ut. FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX/SKJERMDUMP/MONTASJE: TV 2
EPOST: Skatt-Østs lokaler i Schweigaards gate i Oslo. Ved siden av eposten Skatteetaten sendte ut. FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX/SKJERMDUMP/MONTASJE: TV 2

25.000 skattebetalere risikerer baksmell etter feil

Trodde du at du unngikk baksmell? Da må du kanskje tro om igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag sendte Skatteetaten ut en epost om at personinntekt for næring ikke er inkludert i skatteberegningen.

25.000 næringsdrivende skal ha mottatt denne eposten, ifølge Aftenposten.

Avisen skriver at de rammede har brukt «Næringsrapport skatt», en ny leveringsform som skulle forenkle prosessen å legge til personinntekt for bedrifter med enkle skatteforhold, som for eksempel enkeltpersonsforetak.

– Det var en feil i en overføring av informasjon mellom systemer. Feil er rettet og beregningene vil skje på nytt neste uke, sier kommunikasjonsrådgiver Ole Ekhaugen i Skattedirektoratet til Aftenposten.

– Vi beklager eventuelle ulemper dette medfører, skriver Skatteetaten i eposten.

Skjemaet Næringsrapport skatt tillater bedrifter med enkle skatteforhold å føre inn sine utgifter og inntekter på en enkel måte.

Dette suppleres med personinntekten, og skatten beregnes deretter ut. Personer som har brukt dette skjemaet har lenger frist på å levere inn selvangivelsen enn personer med personinntekt alene.

Når personinntekt fra næring dermed ikke er tatt med, vil den utliknede skatten avvike fra hva som er reelt.

Personer som allerede har fått restskatt og får nytt skatteoppgjør, vil motta en ny faktura med høyere restskatt, skriver Skatteetaten i eposten til de som omfattes av feilen.