Sarpsborg med i medaljestriden etter sliteseier mot Start

Sarpsborg har plutselig kastet seg inn i medaljekampen i Tippeligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg 08 – Start 1-0 (0-0):

Sarpsborg fortsetter å imponere i Tippeligaen.

Fredag kveld ble dumpekandidat Start slått 1-0 etter en skikkelig sliteseier, og Sarpsborg overtok dermed fjerdeplassen på tabellen.

– Det ble en tøff dag på jobben, for Start-gutta de jobbet hardt. Men det er selvsagt moro å overta fjerdeplassen, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Vi ble litt rufsete og kom ikke med nok folk i angrep. Vi ble litt seige, men totalt sett vant vi fortjent, mente han.

Start-trener Steinar Pedersen er enig i at Sarpsborg var det beste laget.

– Det var en periode hvor kampen vippet litt, men så fikk vi en del situasjoner imot oss. Det var en del dødballer vi ikke var gode nok på, og vi fikk ikke nok trøkk i angrepsspillet. Sarpsborg vant fortjent, sa Starts trener.

– Med i troppen
Sarpsborg har nå tre poeng opp til Odd på andreplass og ett poeng opp til Strømsgodset tredjeplass.

Odd og Godset har imidlertid begge én kamp mindre spilt enn Sarpsborg.

– Det ble nok en tung dag på jobben for Start. Sarpsborg på sin side fortsetter den gode formen. De spratt opp på fjerdeplass på tabellen og er bare ett poeng bak tredjeplassen. Alt stemte ikke for hjemmelaget mot Start, men nå er Sarpsborg virkelig med i toppen, oppsummerte TV 2-kommentator Jørgen Klem.

Stupheadet inn vinnermålet
Sarpsborg skapte en rekke sjanser etter pause og styrte det meste av banespillet.

Men Start forsvarte seg godt, og blåtrøyene slet med å trenge gjennom Kristiansand-klubbens forsvarsmur de første 20 minuttene.

12 minutter lyktes det omsider for Sarpsborg å score.

Matti Lund Nielsen fant Jonas Lindberg på bakerste stolpe

På spektakulært vis stupheadet Lindberg inn 1-0-ledelse til hjemmelaget.

Det ble kampens neste scoring, og Sarpsborg vant oppgjøret 1-0. Start på sin side står uten seier på sine 18 første kamper i Tippeligaen. Forrige seier for Start i Norges øverste divisjon kom 4. juli 2015.

– Hadde gitt deg bot for å kjøre i 50 i 50-sonen
Etter drøye 20 minutters spill fikk Sarpsborgs 08 straffespark.

TV-bildene viser imidlertid at det var lite kontakt mellom Tapio Heikkilä og Anders Trondsen, og at dommer Trygve Kjensli burde vinket spillet videre.

– Den så billig ut. Det er vel ikke kontakt der. Straffesparket var av den høyst tvilsomme sorten. Det skulle aldri vært straffespark for det må vel være lov til å takle i egen boks, mente TV 2-kommentator Jørgen Klem.

– Hadde Trygve Kjensli vært politi hadde han gitt deg bot for å kjøre i 50km/t i en 50 sone, mente TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Men fra straffemerket maktet Steffen Ernemann ikke å score. Start-keeper Håkon Opdal reddet nemlig mesterlig.

Start yppet seg i perioder og var farlig frempå utover i omgangen. Den første omgangen endte imidlertid målløst.

– 0-0 var helt greit. Vi kom godt i gang, men lå litt uorganisert i midtbaneleddet, oppsummerte Starts trener Steinar Pedersen til TV 2 i pausen.

Slik startet lagene:

Sarpsborg (4-4-2): Arild Østbø - Henri Toivimäki, Ole Heieren Hansen, Sigurd Rosted, Joachim Thomassen - Kristoffer Tokstad, Anders Trondsen, Steffen Ernemann, Jonas Lindberg - Pål Alexander Kirkeveold, Patrick Mortensen

Benken: Anders Kristiansen, Matti Lund Nielsen, Kachi, Tor Øyvind Hovda, Kristinn Jonsson, Jon-Helge Tveita og Jacob Glesnes

Start (4-3-3): Håkon Opdal - Jens Kristian Skogmo, Rolf Daniel Vikstøl, Tapio Heikkilä, Henrik Robstad - Dulee Johnson, Chidiebere Nwakali, Andreas Hollingen - Daniel Aase, Lars-Jørgen Salvesen, Espen Børufsen

Benken: Sean McDermott, Alex De John, Jibril Bojang, Erlend Segberg, Eirik Wichne, Lasse Sigurdsen og Dennis Antwi

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF