DØD: Thea Steen døde natt til 17. juli i år. Foto: Privat
DØD: Thea Steen døde natt til 17. juli i år. Foto: Privat Foto: Thea Steen PRIVAT

Familien til Thea Steen takker for støtten:

«Det er rørende hvor mange varme hjerter som finnes der ute»

Halvannen uke etter at Thea Steen (26) døde takker familien for den overveldende støtten de har fått. – Dette gir mening i det meningsløse, sier mamma Tove Steen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til søndag 17. juli døde Thea Steen (26).

Den unge journalisten fra Stavanger ble diagnostisert med livmorhalskreft i mars i fjor.

Sitt siste leveår var hun svært engasjert i kreftsaken, og sammen med Det Nye og Kreftforeningen sto Steen blant annet bak kampanjen #sjekkdeg.

Takker

Nå takker familien for den støtten de har fått siden hun døde.

«Fremmede er fine folk, sa Thea i sitt siste intervju. Er det noe vi har fått kjenne på i tiden som har vært, og denne tiden som er, så er det nettopp det. Hvor fine dere er. Blomster i begravelsen. Meldinger i innboksen. Hjerter i kommentarfeltet. Velformulerte ord og nydelige innlegg om vår kjæreste Thea. Fra dere til oss. kjente som ukjente. Det er rørende hvor mange varme hjerter som finnes der ute. Hvor gode folk er», skriver de på Facebook.

Rekordmange unge kvinner tok celleprøve etter kampanjen, og for sitt engasjement ble Steen tildelt Kreftforeningens hederspris.

– Det er så sterkt at Thea har rørt så mange, det er utrolig fint, sier mamma Tove Steen til TV 2.

Fortsetter arbeidet

Familien har opprettet et minnefond i Theas navn, der målet er å fortsette arbeidet med å få unge kvinner til å ta celleprøver.

– Responsen har vært over all forventning. Jeg skulle gjerne ringt alle som har støttet oss og takket personlig, men det er for mange, sier mamma Tove Steen til TV 2.

Fondet har så langt fått inn 80.000 kroner, og familien takker for den store givergleden de siste ukene.

– Vi opprettet fondet og tenkte vi skulle få inn noen hundrelapper. Dette er utrolig rørende. Det er noe meningsfylt i alt det meningsløse, at vi kan fortsette Theas engasjement og hjelpe enda flere, sier Steen.

Pengene som kommer inn til Thea Steens minnefond skal brukes i samarbeid med kreftforeningen for å få enda flere unge kvinner til å ta celleprøver.

Også Theas søster, Tonje, er overveldet av responsen.

– Det er helt fantastisk å se hvor mange som stiller opp, bidrar og bryr seg. Jeg har flere ganger de siste dagene tenkt at jeg må ringe Thea og fortelle henne om hva som skjer, sier hun.