Magnus Lekven klar for Vålerenga: – Skal etablere oss som en toppklubb

Har signert kontrakt for fire og et halvt år med osloklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 kunne opplyse torsdag kveld at Magnus Lekven nærmet seg Vålerenga, og i dag bekrefter klubben overgangen på sin offisielle hjemmeside.

Lekven har signert en kontrakt for de neste fire og et halvt årene med Vålerenga, hvilket binder han til osloklubben ut 2020-sesongen.

– Jeg gleder meg veldig for å være på plass, Selvfølgelig er det veldig spennende med nytt prosjekt og satsingen fremover med ny stadion, forteller Lekven til TV 2 etter at overgangen har kommet på plass.

Totalpakken
Videre forteller 28-åringen at det er prosjektet som pågår i klubben som nå gjør at han velger å reise tilbake til Norge etter fire år i dansk fotball med Esbjerg.

– Det er nok totalpakken som gjør det. Vålerenga skal etablere seg som en toppklubb i Norge og konstant ligge på øvre halvdel der de hører hjemme, forteller Lekven videre.

Sjansen til å jobbe under Ronny Deila var også en av faktorene for flyttingen til Oslo.

– Han var viktig. Jeg kjenner han jo litt og han virker som en dyktig trener. Og absolutt en trener jeg gleder meg til å jobbe sammen med, forteller Vålerengas nye nummer åtte.

Han har signert en kontrakt til 2020, og selv om han presiserer at ting endrer seg fort i fotballverdenen, så satser han på å være i Oslo i mange år fremover.

– Jeg skriver en lang kontrakt fordi jeg vil være med her og bygge opp klubben. Satsingen, ny stadion, kompetansen med Kjetil Rekdal og Ronny Deila og i tillegg så var det rett tidspunkt for familien å reise hjem, forteller midtbanespilleren videre.

Kompetanse i nedrykkskamper
Tingenes tilstand er likevel en annen. I skrivende stund ligger Vålerenga på 13. plass, kun to poeng unna direkte nedrykksplass. Å utelukke nedrykk er noe Lekven er forsiktig med å gjøre.

– Man skal nok være litt forsiktig med hva man sier, og man trenger mange flere poeng for å sikre plassen. Det er hovedfokuset nå og jeg håper jeg kan bidra med noe for å hjelpe laget ut av denne situasjonen, forteller Lekven.

Etter sin tid i Esbjerg forteller han at han har gode ferdigheter i det å unnslippe nedrykk.

– Jeg har vært med på dette i noen år med Esbjerg nå, så vi kan vel si at jeg har en del kompetanse. Uansett bor det masse potensiale i klubben og i troppen. Vi må kjempe oss ut og se fremover.

Vålerenga opplyser om at Lekven vil være spilleklar allerede til mandag når klubben tar i mot Molde på Ullevaal Stadion.

Etter det TV 2 kan erfare skal overgangssummen ligge på omlag 2,5 millioner kroner for den tidligere Esbjerg-kapteinen med fire landskamper for Norge.