STJERNE: Joel Kinnaman avbildet i Las Vegas i april 2016. Foto: Stella Pictures
STJERNE: Joel Kinnaman avbildet i Las Vegas i april 2016. Foto: Stella Pictures Foto: KM/FAMEFLYNET PICTURES

Den svenske House of Cards-stjernen ble mishandlet av desertør-pappaen

Svenske Joel Kinnaman (36) har tilgitt faren som slo ham under oppveksten – nå ønsker han å spille sin egen pappa i ny film.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske skuespilleren Joel Kinnaman har gjort stor suksess i Hollywood og er for tiden høyaktuell i superheltfilmen Suicide Squad, som har premiere 1. august.

Voldelig oppvekst

I et intervju med Mr. Porter forteller Kinnaman om sin vanskelige oppvekst i Sverige, med en far som var voldelig.

Mishandlingen førte til at Kinnaman vegret seg for å dra hjem etter skolen, og han begynte å vanke i småkriminelle miljøer. Der havnet han ofte selv i slagsmål.

– Jeg var ikke så redd for å få et slag ettersom jeg ble slått så det pep i hodet hjemme, forteller Kinnaman.

Faren var desertør

Kinnaman vokste opp i det han selv beskriver som en hippiefamilie. Hans amerikanske far var en desertør fra Vietnamkrigen.

Da Joel Kinnaman var 16 år valgte han å slutte på skolen og begynte å leve et destruktivt liv med sine kriminelle venner i Stockholm – et liv full med mye slagsmål og narkomisbruk.

– Jeg hadde mye sinne i meg og slet med et lavt selvbilde. Jeg var også veldig tynn og hadde opplevd mye mobbing, så derfor føltes det godt å mobbe andre mennesker. Det fikk meg til å føle meg bedre, forteller Kinnaman i intervjuet som er gjengitt i svenske Aftonbladet.

Heldigvis innså Kinnaman at livet som småkriminell på gatene i Stockholm ikke var livet å leve, og satset på en karriere som skuespiller.

SUICIDE SQUAD: Joel Kinnaman spiller mot Will Smith i Suicide Squad. Foto: Stella Pictures
SUICIDE SQUAD: Joel Kinnaman spiller mot Will Smith i Suicide Squad. Foto: Stella Pictures

Hans gjennombrudd kom etter den svenske filmensuksessen Snabba Cash (2010), og den amerikanske TV-serien The Killing (2010). Senere har han spilt hovedrollen i Robocop (2013) og han har også rollen som presidentkandidat Will Conaway i House of Cards (2016).

Har tilgitt faren

I dag har skuespilleren forsonet seg med sin pappa, og forteller i intervjuet at han tror farens oppførsel skyldtes at han selv ble slått som liten.

– Alt er bra mellom oss. Jeg arbeider for tiden med en svensk regissør om å lage en film om faren min, og jeg skal spille ham, forteller Kinnaman i intervjuet med Mr. Porter.

Til tross for den enorme suksessen han i dag opplever i Hollywood, glemmer ikke Kinnaman sin oppvekst i Stockholm.

– De årene har preget hver eneste rolle jeg har hatt, uten unntak. Det handlet veldig mye om makt, usikkerhet, dominans og sårbarhet.