I SØKEØLYSET: Monica Lewinsky har lenge forsøkt å holde seg borte fra media, men nå rettes søkelyset mot henne på ny. Foto: AFP / KENA BETANCUR
I SØKEØLYSET: Monica Lewinsky har lenge forsøkt å holde seg borte fra media, men nå rettes søkelyset mot henne på ny. Foto: AFP / KENA BETANCUR Foto: Kena Betancur

Dette gjør Clintons elskerinne nå

Monica Lewinsky (43) skapte stor ståhei i USA da det ble kjent at hun hadde en affære med tidligere president, Bill Clinton (69). Men hva driver hun egentlig med nå?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken ble Hillary Clinton offisielt Demokratenes presidentkandidat i USA.

I den forbindelse holdt ektemannen og tidligere president, Bill Clinton, en tale for henne hvor han først og fremst snakket om kjærligheten til og livet sammen med kona.

Midt opp i alt dette er det lett å glemme en av USAs histories største skandaler, nemlig «Lewinsky-skandalen». Noen har også valgt å oppkalle skandalen etter Watergate-skandalen ved å kalle den for «Monicagate» for å belyse hvor stor den faktisk var.

I 1998 ble det kjent at den da 24 år gamle Monica Lewinsky hadde hatt et seksuelt forhold til presidenten mens hun jobbet som praktikant i Det hvite hus mellom 1995 og 1997.

«I did not have sexual relations with that woman»

Utroskapen førte til riksrettssak mot Clinton som ble frikjent for anklagene. Alle husker vel pressekonferansen hvor presidenten uttalte: "I did not have sexual relations with that woman". Senere innrømmet han at forholdet likevel hadde funnet sted.

På tross av anklagene og Lewinskys forklaringer om ni tilfeller av seksuell omgang med presidenten, ble det ikke brudd mellom Hillary og Bill Clinton. Noe Hillary har fått mye kritikk for i ettertid.

Saken fikk stor oppmerksomhet i mediene som holdt det gående i flere år, men etter som tiden gikk forsvant Lewinsky fra medienes søkelys. Hva driver hun egentlig med i dag?

Blir ikke kvitt skammen

På Twitter kaller Lewinsky seg selv for en sosial aktivist, offentlig taler, Vanity Fair-bidragsyter og ambassadør for antimobbe-organisasjonene «Bystander Revolution» og «Antibullyingpro».

Ifølge Heavy.com unngår Lewinsky så godt hun kan å gi intervjuer. Imidlertid fikk The Guardian et eksklusivt intervju med henne i april hvor hun snakker om det å bli mobbet på nett og hvordan hun engasjerer seg for å motarbeide at dette skjer.

– Skammen fester seg til deg som tjære, fortalte hun avisen.

På en konferanse arrangert av forretningsmagasinet Forbes, snakket hun ut om nettmobbing og fortalte hvordan hun selv har opplevd å bli mobbet på nett.

– Jeg mistet ryktet mitt, og jeg mistet selvtilliten min, uttalte hun.

Et gjensidig forhold

De siste årene har Lewinsky snakket lite om akkurat forholdet til Bill Clinton, men i et intervju med Vanity Fair i 2014 fortalte hun at selv om hun følte at sjefen hennes utnyttet henne, så var forholdet gjensidig.

– Misbruket kom i kjølevannet etter at forholdet ble kjent da jeg ble gjort til syndebukk for å beskytte hans mektige posisjon, fortalte hun magasinet.

I intervjuet kommer det også frem hvor problematisk Lewinsky syntes det var at det virket som Hillary Clinton valgte å skylde på henne og ikke på Bill.

Hun uttalte også at hun var redd for å bli dratt inn i mediekjøret i forbindelse med at Hillary Clinton nå stiller som presidentkandidat. Hun har likevel uttalt at hun tilhører Demokratene og stemmer samvittighetsfullt på partiet.

Sliter med å finne jobb

Lewinsky flyttet til London i 2005 hvor hun tok en mastergrad i sosialpsykologi og leverte en avhandling som hun kalte «En undersøkelse av tredjeperson-effekten og publisitet før en rettssak».

Etter at den verste mediestormen roet seg, bestemte Lewinsky seg for å designe håndvesker. I tillegg stilte hun opp i reklamer for slankeselskapet, «Jenny Craig», noe hun tjente gode penger på.

Etter dette har Lewinsky slitt med å få jobber. I Vanity Fair-artikkelen fra 2014 uttalte hun at hun ble innkalt til flere intervjuer etter mastergraden i London var bestått. Hun søkte på jobber som hadde med kreativ kommunikasjon og veldedighetsarbeid å gjøre, men hun ble bare avslått.

Hun sliter forsatt med å finne jobb, men sa i et intervju med New York Times i fjor at hun for tiden driver med meditasjon, deltar i frivilligarbeid og er mye sammen med venner. For tiden pendler hun mellom London, New York og Los Angeles, hvor hun vokste opp.

Monica Lewinsky er fortsatt singel, og har ingen barn.