Slik blir nye Pokémon Go

FANG DEM ALLE: Pokémon-feberen har spredd seg omtrent verden over, og spillet slår alle rekorder. Nå forteller spillutvikleren om nye endringer, som kanskje kan gjøre flere mer hektet enn de er i dag. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
FANG DEM ALLE: Pokémon-feberen har spredd seg omtrent verden over, og spillet slår alle rekorder. Nå forteller spillutvikleren om nye endringer, som kanskje kan gjøre flere mer hektet enn de er i dag. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Foto: Isabel Infantes
Det er ventet flere store endringer i det rekordpopulære spillet. Nå letter spillutvikleren på sløret.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mobilspillet Pokémon Go har virkelig revolusjonert spillverden.

På kort tid er det blitt det mest nedlastede mobilspillet gjennom tidene, og Nintendos aksjekurs har steget til himmels.

Nå har Niantic, spillutvikleren, avslørt ytterligere forbedringer. Noe flere av de mest ivrige Pokémon Go-spillerne har ønsket siden spillet ble sluppet i begynnelsen av juli.

Slik er oppdateringene som er ventet:

  • Bytting: Blant de mest ønskede oppdateringene. «Niantic»-sjef, John Hanke, bekreftet på «Comic Con» at dette kommer på en senere oppdatering. Nøyaktig når - og hvordan det vil fungere - er ikke spikret, men i hovedsak vil det fungere ved at spillere kan bytte Pokémon seg imellom. Hvorvidt spillerne må befinne seg fysisk i nærheten av hverandre eller ei, er foreløpig ikke kjent. Byttingen er for øvrig omstridt. Flere mener dette vil gjøre det for lett for mange å få tak i sjeldne Pokémon.

  • Nye Pokémon: Niantic har bekreftet at det vil bli sluppet flere generasjoner til spillet. Til nå er store deler av første generasjon tilgjengelig, da med unntak av «Ditto», «Mewtwo», «Articuno», «Zapdos», «Moltres» og «Mew». – Vi ser på interessante måter vi kan bringe inn nye Pokémon i månedene og årene som kommer, sier Hanke.

  • Forbedret «Pokestops»: Hanke uttrykte klart på «Comic Con» at han liker tanken med å forberede «Pokestops». I dag har den i hovedsak to funksjoner: den gir deg «Pokeballer», «Potion» og egg. Pluss at du kan bruke «lure», som tilkaller Pokémon i 30 minutter. Nå leker spillutvikleren med tanken på å utvikle funksjonene her. Forslaget om at stedet kan være et «healingstopp» for Pokémon, var blant alternativene som ble plukket fram.

  • Pokémon-utvikling og «Gym»-funksjonalitet: Dette virker å være litt lengre ned på prioriteringslisten til Niantic, men ble uansett diskutert og tatt frem som en fremtidig prioritering. Det vil altså bli mulig å utvikle Pokémon på andre måter enn å gi dem «candy», samt at gymmen vil få flere funksjoner enn den har i dag.

  • Kamper: Det er også ventet at Niantic vil utvikle muligheten til at du kan kjempe mot andre trenere, uten å være tilknyttet et gym. Dette er blant de største oppdateringene som er ventet, og derfor også det som står bakerst i Niantic-køen per nå.

Parksjef jubler for Pokémon Go-besøk

Kan ta tid
Niantic forteller dog at det kan ta litt tid før disse funksjonene kommer på plass:

– Vi jobber nå meget hardt for å holde serverne oppe. Det er vår største prioritering nå. Vi jobber med oppdateringene, men det vil ta litt tid, sier hanke.

I mellomtiden kan du lese en guide for å komme deg raskt opp i «level» - om du så vidt har kommet i gang med spillet.

Unngå dette
I tillegg bør du unngå å havne i feller, som flere har havnet i. Denne mannen ble tatt for utroskap etter Pokémon-jakt.

Disse ungene ble ranet etter en Pokémon-felle, og disse ungdommen klatret opp på et sykehjem for å fange de sjeldne dyrene.

Andre har brukt spillet til sin fordel, og gjør seg rike på andre som ikke orker å gjøre det som kreves i spillet og Oljefondet har truffet på sin investering.

Fannys elleville Pokémon-jakt i Frognerparken

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook