SVARTE PÅ TILTALE: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump slakter Hillary Clintons kritikk av ham. Foto: REUTERS.
SVARTE PÅ TILTALE: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump slakter Hillary Clintons kritikk av ham. Foto: REUTERS. Foto: Carlo Allegri

Trump etter Hillarys tale: – Jeg får lyst til å slå dem

Presidentkandidaten sier han vil slå tilbake – bokstavelig talt – etter å ha hørt demokratenes taler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Donald Trump satt klistret til skjermen og fulgte Demokratenes landsmøte i natt. Det han så gjorde han så rasende at han ikke kunne besinne seg.

– Jeg får lyst til å slå de hardt. Så hardt at de ikke kommer seg igjen, sa Trump ifølge CNN.

Trump har tidligere brukt uttrykket «å slå» i en verbal betydning. Rådgiverne hans ønsket ikke å kommentere hva Trump mente denne gangen.

– Hillary Clintons tale var en fornærmende samling av klisjéer og resirkulert retorikk. Hun brukte kvelden på å snakke ned det amerikanske folk, som hun har sett ned på hele livet, skriver Stephen Miller, Donald Trumps øverste politiske rådgiver i en uttalelse etter Hillary Clintons angrep i nattens tale til demokratenes landsmøte.

I sin tale lovte Hillary Clinton at det aldri vil bli noe av murene Trump har snakket om for å holde blant andre meksikanere ute av landet. Trump-rådgiveren går også på dette punktet hardt til verks for å slakte talen.

– Hillary Clinton snakker om enhet, om E Pluribus Unum, men hennes globalistiske agenda nekter amerikanske borgere den beskyttelsen de har krav på – river oss i stykker. Hennes radikale amnestiplan vil ta jobber, ressurser og fordeler fra de mest sårbare innbyggerne i USA og gi dem til borgere fra andre land, heter det videre i uttalelsen fra Trump-leiren.

– Han klikker

Hillary Clinton gikk i sin tale langt i å hevde at Donald Trump som president vil være en stor trussel mot verdenssikkerheten.

– Spør deg selv: Bør en mann med det temperamentet være landets øverste leder? Han håndterer ikke engang en presidentkampanje. Når han får kritiske spørsmål eller møter en demonstrant, klikker han. En mann du kan fyre opp med en Twitter-melding, bør ikke ha tilgang til atomvåpen, sa Clinton.

Underveis i Clintons tale brukte Trump igjen Twitter til å vise sin motstand mot kvinnen han konsekvent kaller korrupt, og han skrev blant annet at «korrupsjon og ødeleggelse følger henne uansett hvor hun går».

– Et fantasiunivers

Trump-kampanjen svarer med å hevde at det er Clinton som ikke er opptatt av sikkerhet.

– At hun nekter å si ordene radikal islam eller å nevne skandalen hennes i Liba, eller hennes korrupte epost-praksis – alt viser hvor lite hun bryr seg om sikkerheten til det amerikanske folk. Det er en tale holdt fra et fantasiunivers, ikke virkeligheten vi lever i i dag. Hillary Clinton sier Amerika er sterkere sammen. Men i Hillary Clintons Amerika er millioner av mennesker stengt ute i kulden. Hun står bare sammen med støttespillere og som har finansiert henne hele livet, skriver Miller i uttalelsen.

– De som er ekskludert i Hillary Clintons Amerika er de lidende menneskene i våre indre bykjerner, eller ofrene for åpne grenser og narkotikakarteller, eller folk som har mistet jobbene sine på grunn av Clintons handelsavtaler, eller en hvilken som helst hardtarbeidende person som ikke har nok penger til å få en stol ved Hillary Clintons bord, avslutter Miller i Trump-uttalelsen.