PÅ VEI TIL VÅLERENGA: Magnus Lekven. Foto: Erlend Aas / Scanpix
PÅ VEI TIL VÅLERENGA: Magnus Lekven. Foto: Erlend Aas / Scanpix Foto: Aas, Erlend

Magnus Lekven nær overgang til Vålerenga

Magnus Lekven er i ferd med å flytte fra Danmark til Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 kan erfare så er Esbjerg-kaptein Magnus Lekven snart klar for Vålerenga.

28-åringen er ventet på Valle for diskusjoner med klubben fredag. Det skal kun dreie seg om detaljer før midtbanespilleren slutter seg til osloklubben.

Etter det TV 2 Sporten får opplyst er overgangssummen ventet å være på 2,5 millioner.

Utelatt fra Esbjerg-troppen
Dersom alt dette skal gå i orden kan Lekven bli offentliggjort som ny Vålerenga-spiller allerede på fredag.

Lekven blir dermed den andre spilleren som slutter seg til Vålerenga, som sikret seg Henrik Kjeldsrud Johansen for en uke siden.

Lekven er ikke tatt ut i Esbjergs tropp til fredagens Superliga-kamp mot Viborg. Dette fordi det nå skal eksistere enighet mellom Esbjerg og Vålerenga rundt en overgang, og Lekven drar nå til Oslo for å bli enig om sine personlige betingelser.

Avbildet på vei til Oslo
Den tidligere Odd-spilleren ble avbildet på vei til Oslo torsdag, og en danske bruker på Twitter passet på å legge ut bildet med spørsmål om dette var kroken på døren for Lekvens tid i den danske klubben.

Dialogen mellom de to klubbene skal ha eksistert en periode, men har forsterket over den siste uken, hvilket nå gjør at Lekven reiser hjem til Norge etter fire år i dansk toppfotball.

Lekven står med fire kamper for det norske landslaget, og var med å vinne den danske cupen i 2013. I den kampen ble han også kåret til kampens beste spiller.

Verken Lekvens agent, Stig Lillejord, eller daglig leder i Vålerenga, Morten Nydal, ønsket å kommentere saken ovenfor TV 2.