MARERITT-DEBUT: Håvard Nordtveit laget straffespark da West Ham tapte 1-2 i Europaligakvalifiseringen. FOTO: Scanpix
MARERITT-DEBUT: Håvard Nordtveit laget straffespark da West Ham tapte 1-2 i Europaligakvalifiseringen. FOTO: Scanpix Foto: Vid Ponikvar

Nordtveit involvert i to baklengsmål i West Ham-debuten

Håvard Nordtveit opplevde alt annet en en god debut for West Ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Domzale – West Ham 2-1 (1-1):

Håvard Nordveit laget straffesparket som ga NK Domzale 1-0-ledelse, og var passiv i situasjonen før klubben fra Slovenia scoret det avgjørende 2-1-målet i Europaligakvalifiseringen torsdag kveld.

West Ham-kaptein Mark Noble var naturlig nok skuffet etter 1-2-nederlaget.

– Vi tapte 1-2, men jeg mener at de ikke skulle hatt straffespark. Vi måtte fremover på banen og tapte til slutt kampen, sa Noble til BBC, før han la til:

– Nå ser vi frem til returkampen. Det blir vår første på Olympic Stadium og vi vil ha egne spillere i ryggen. Selvsagt savnet vi en spiller som Dimitri Payet, men det er ingen unnskyldning. Vi har et godt nok mannskap til å gå videre, og jeg føler meg sikker på at vi spiller bedre neste torsdag, slo han fast.

BBC-ekspert Bradley Allen var lite imponert over det West Ham presterte.

– West Ham skapte ingenting etter pause. Nå får de hvile og jeg forventer at de blir bedre i returkampen i London. Men overpresterte West Ham i Europaligaen forrige sesong? Og vil klubben virkelig komme til gruppespillet i Europaligaen? Jeg er ikke så sikker, sa BBC-ekspert Bradley Allen, som fulgte kampen i Slovenia, etter kampslutt.

Fikk tillit fra start
I trøye nummer fire fikk Håvard Nordtveit tillit av West Ham-trener Slaven Bilic fra start mot NK Domzale i Europaliga-kvalifiseringen torsdag.

Men nordmannen fikk alt annet enn en hyggelig start på kampen.

Allerede etter elleve minutters spill traff ballen hånden til Nordtveit. Dommer pekte på straffemerket og ga West Ham-debutanten gult kort.

Matic Crnic scoret sikkert fra straffemerket og sendte NK Domzale i ledelsen 1-0.

– West Ham mistet ballen for lett på midtbanen, og Domzale kontret. Nordtveits hands var imidlertid uskyldig, det var ikke med vilje, oppsummerte BBC-ekspert Bradley Allen om 1-0-scoringen på Sportni park Stozice i Ljubljana.

Noble slo tilbake
Bare sju minutter senere utlignet imidlertid West Ham. NK Domzale-keeper Axel Maraval stoppet West Hams Winston Reid med ulovlige midler, og London-klubben fikk straffespark.

Kaptein Mark Noble steg frem og utlignet til 1-1 fra ellevemetersmerket.

Noble har nå scoret på 15 av sine 16 siste straffespark for West Ham.

– West Ham svarte på ypperlig vis, og det var et soleklart straffespark. 1-1-scoringen var akkurat det West Ham trengte, mente Bradley Allen.

Passiv før 2-1-scoringen
Tre minutter etter pause var imidlertid Domzales Matic Crnic på farten igjen og sendte hjemmelaget opp i en 2-1-ledelse.

Ifølge BBC fikk Crnic på kanten av 16-meteren, og en passiv Håvard Nordtveit gikk ikke i duell med motstanderen. Han fikk dermed god tid til å skru ballen i det lengste hjørnet bak en sjanseløs Adrian.

Flere mål ble det ikke i kampen, og West Ham måtte se seg slått 2-1 i den første kampen mellom lagene.

Tap for Rogne og Aleesami
West Hams manager Slaven Bilic var forøvrig ikke på trenerbenken under oppgjøret mot NK Domzale. Han soner en straff på to kampers karentene for en overtredelse i Europaligaen forrige sesong.

IFK Göteborg, med både Haitam Aleesami og Thomas Rogne fra start, tapte 1-2 hjemme mot finske HJK. Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein spilte for Hertha Berlin, som slo Brøndby 1-0 hjemme.

Markus Henriksen spilte hele kampen for AZ i deres 1-0-seier over PAS Giannina.

Ole Selnæs fikk tillit i hele kampen da Saint-Etienne spilte 0-0 mot AEK.