SLUKKER: Butikkmedarbeider Lars Martin Krohn grep et brannslukningsapperat og fikk slukket brannen kjapt. På det meste anslår butikksjefen at flammene var en meter høye. FOTO: OVERVÅKNINGSKAMERA (med tillatelse fra Europris Skarnes)
SLUKKER: Butikkmedarbeider Lars Martin Krohn grep et brannslukningsapperat og fikk slukket brannen kjapt. På det meste anslår butikksjefen at flammene var en meter høye. FOTO: OVERVÅKNINGSKAMERA (med tillatelse fra Europris Skarnes)

Liten gutt etterlyst etter han tente på grillkullsekker på Europris og stakk

Politiet leter etter en gutt i tiårsalderen med blå shorts og en t-skjorte med påskriften «Style» etter butikkbrannen på Skarnes torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gutt som politiet anslår er i ti-årsalderen tente på en pall med grillkull på Europris på Skarnes i Hedmark torsdag ettermiddag.

Overvåkningsbilder fra stedet viser at gutten først kom inn i butikken med en voksen kvinne. De gikk ut av butikken sammen, før gutten alene kom inn igjen. Da grep han en lighter i butikken før han tente på en sekk med grillkull.

– Flammene var en meter høye

Både politiet og butikksjefen priser seg lykkelig over at brannen ble raskt slukket.

To kunder så brannen, og varslet personalet, som var i vaktskifte. Da grep de ansatte hvert sitt brannslukningsapperat, og fikk slukket brannen.

– Jeg begynner å tenke på hva som kunne skjedd hvis kunden ikke hadde kommet så fort. Hele butikken kunne blitt overtent. Det er i tekstilavdelingen, så alt er stort sett brannbart. Det kunne gått skikkelig gale. Flammene var én meter høye, sier butikksjef Margaret Hoffmann til TV 2.

Lars Martin Krohn fikk slukket brannen, og ble skremt av situasjonen.

– Jeg ble litt sjokkert, det brant ganske greit og var en del røyk og sånn. Jeg har bare opplevd brann på brannkurs før, men jeg følte det gikk greit å slukke den, sier Krohn.

– Det ble litt action, men vi fikk orden på det.

Politiet: Svært alvorlig

Politiet i Hedmark leter fortsatt etter gutten etter de for første gang fikk melding om brannen klokken 16.20 torsdag ettermiddag. De anslår at han er rundt ti år gammel. Han hadde på seg blå shorts og en t-skjorte med påskriften «Style».

– Vi ser svært alvorlig på dette. Det er heldig at betjeningen oppdager det såpass kjapt, sier operasjonsleder Jan Erik Gilberg ved operasjonssentralen i Hedmark.

De oppretter straffesak på brannstiftelsesparagrafen.

Europris har sperret av et område inne i butikken, men vil åpne igjen fredag.