Begge kirkeangriperne var kjent for politiet

Den andre gjerningsmannen bak prestedrapet i Normandie var i politiets register over mulige terrorister. I juni var han på vei til Syria, men han snudde og vendte i stedet tilbake til Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Franske etterforskere opplyste torsdag at den andre gjerningsmannen var 19 år gamle Abdel-Malik Nabil Petitjean fra Savoie-regionen øst i Frankrike. Han ble formelt identifisert ved hjelp av DNA-prøver fra moren.

I likhet med den andre og jevnaldrende gjerningsmannen, Adel Kermiche, havnet han i politiets søkelys etter at han ble observert i Tyrkia idet han forsøkte å reise til Syria. Ifølge en fransk sikkerhetskilde befant han seg på en flyplass i Tyrkia den 10. juni tilsynelatende på vei til Syria.

– Men han dro ikke til Syria. Han snudde og vendte tilbake til Frankrike 11. juni, opplyser kilden til nyhetsbyrået AP.

Petitjean var født i Saint-Dié-des-Vosges i Lorraine øst i Frankrike, men hadde nylig flyttet til alpebyen Aix-les-Bains der moren hans bor, ifølge franske myndigheter.

Moren, Yamina, har foreløpig avvist at sønnen kan ha vært den som drepte presten. (©NTB/TV 2)

PRESTEDRAP: Den andre gjerningsmannen etter drapet på 86 år gamle presten er identfisert som Abdel-Malik Nabil Petitjean fra Savoie-regionen øst i Frankrike. FOTO: AFP PHOTO
PRESTEDRAP: Den andre gjerningsmannen etter drapet på 86 år gamle presten er identfisert som Abdel-Malik Nabil Petitjean fra Savoie-regionen øst i Frankrike. FOTO: AFP PHOTO Foto: Stringer