Eva Weel Skram med stor avsløring om nytt album

Artisten lar seg inspirere av «Hver gang vi møtes».
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Deltakelsen i «Hver gang vi møtes» har betydd mye for Eva Weel Skram (30).

Når artisten står på scenen i torsdagens «Allsang på grensen», er det med to av programmets låter på menyen.

Det er ikke den eneste påvirkningen musikkserien har hatt på 30-åringen.

Når TV 2 møter Weel Skram backstage på Fredriksten festning i Halden, kan hun nemlig komme med en stor avsløring om det kommende albumet.

– Vi jobber med ny plate og har blitt litt inspirert av «Hver gang vi møtes», da jeg sang på norsk, så det kan hende det blir noe norsk fra meg, smiler hun lurt i videoen du kan se ovenfor.

Gjorde om svensk vise til norsk

Sangeren forteller at overgangen fra engelsk til norsk er relativt uanstrengt.

– Det føles faktisk veldig naturlig nå. Vi har også sluppet en låt denne våren, som er en svensk vise vi gjorde om til norsk. Så det var veldig masse som bare peilet oss i den retningen.

Besøkte «Hver gang vi møtes»-kollega

Norskspråklig musikk er heller ikke det eneste artisten sitter igjen med etter deltakelsen. I tillegg til at det er «noe av det gøyeste» hun har vært med på, har spillejobbene rast inn etter at programmene ble vist på TV.

– Jeg merker godt at folk har fulgt med på det og at folk er veldig entusiastiske om de låtene, så for meg har det vært en døråpner. Og i går var jeg og besøkte Henning borti høgget her. Jeg har fått nye venner for livet, sier hun i videoen du kan se øverst i artikkelen.

Weel Skram om mammarollen: – Det har vært overraskende lett!

Det har vært et travelt år for Weel Skram, som utgjør en halvdel av duoen Eva & the Heartmaker, sammen med gitarist, låtskriver og også ektemann Thomas Stenersen.

Her skaper hun magi på «Allsang» med Kvitnes-låt:

I januar ble paret foreldre. Det har dog ikke satt en stopper for et heseblesende artistliv, den nybakte moren forteller nemlig at hun har få vanskeligheter med å kombinere mammarollen med musikkbransjen.

– Altså, det kan hende at folk blir litt småsure når jeg sier at det har vært overraskende lett. Jeg har skjønt at det er litt sånn forskjellig. Vi hadde ikke lagt opp noe voldsomt løp fordi vi skulle vente og se hva slags type unge han var. Hadde det vært full kolikk, hadde det vært vanskeligere å gjøre dette. Men han sov og spiste og smilte og lata seg og var bare kjempefornøyd, så da ringte vi til bookingen vår etter to uker og sa at de bare kunne gasse på, sier sangeren.

– ... Så hadde jeg ikke helt fått med meg at babyer flest er ganske rolige i starten, og at de sover mye fordi de er slitne etter fødselen. Men heldigvis fortsatte han bare å være rolig og sove. Så da han var to uker gammel, var han med på sin første flytur til Trondheim. Og da han var seks uker gammel, hadde han vært i Bergen tre ganger allerede, fortsetter hun.

1/2 år med denna blide karen her i dag👶🏼💙 #turnébaby #bremanger

Et bilde publisert av Eva & the Heartmaker (@evaweelskram)

Turte nesten ikke sette opp konsert i Operaen

30-åringen har ingen planer om å roe ned. Neste måned står til og med en konsert på den storslåtte Operaen i Oslo på plakaten.

– Herlighet, Operaen! Det er så uvirkelig! Nå er det snart utsolgt og! Jeg hadde aldri tenkt tanken, egentlig. Det var managementet som kom opp med ideen. «Ja, det vil vi, men tør vi det?». Og så gjorde vi det, da. Og heldigvis var det folk som ville komme! Så vi har forberedt en fin greie der med litt hemmelige overraskelser underveis.

I tillegg til Operaen, har musikerparet også planer om å fortsette å erobre små og store scener i landet.

– Planen er egentlig å spille videre. Vi har vært og spilt tre-fire konserter i uka veldig lenge, og kommer til å fortsette med det. Så lenge folk vil komme, så kommer vi og spiller!

Lik TV 2 Underholdning på Facebook