KOM FOR SENT: Mamadou Sakho holdt på å ikke bli med flyet til USA, men kom seg likevel fort tilbake til Liverpool. FOTO: Scanpix
KOM FOR SENT: Mamadou Sakho holdt på å ikke bli med flyet til USA, men kom seg likevel fort tilbake til Liverpool. FOTO: Scanpix Foto: Andrew Matthews

Klopp sendte hjem Sakho: – Mangel på respekt

– Jeg kan ikke alltid være snill, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp etter å ha sendt midtstopper Mamadou Sakho hjem fra treningsleir.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble Liverpools Mamadou Sakho sendt hjem fra lagets USA-turné etter gjentatte ganger å ha brutt klubbreglementet.

Den franske landslagsstopperen sliter for tiden med en akillesskade, men har likevel vært med i oppkjøringen. Det varte ikke spesielt lenge.

Manager Jürgen Klopp sier til Liverpool Echo at han ikke hadde noe annet valg enn å sende Sakho hjem til Merseyside.

– Jeg må bygge en gruppe her. Jeg må bygge den opp på nytt, så da tenkte jeg at det kanskje ga mening å la ham fly hjem til Liverpool. Da kan vi snakke mer om det om noen dager. Det er ikke så alvorlig, sier Klopp til avisen.

Etter én, to, tre regelbrudd, måtte det altså skje, og Klopp fikk nok.

– Han mistet nesten flyet, han dukket ikke opp på en restitusjonsøkt, og han var sent ute for et fellesmåltid. Vi har enkelte regler, og vi må respektere dem. Hvis noen ikke respekterer, eller viser mangel på respekt for reglene, blir jeg nødt til å ta affære, sier Klopp.

Den karismatiske tyskeren understreker også at han vil sette seg ned og snakke med den tidligere PSG-kapteinen, og håper han kan jobbe med holdningene sine. Klopp fnyser også fra spørsmålet fra Sky Sports om Sakho har en fremtid i klubben.

GJØR SIN EGEN GREIE: Mamadou Sakho er ingen «bad guy», ifølge Jürgen Klopp. Foto: SCANPIX
GJØR SIN EGEN GREIE: Mamadou Sakho er ingen «bad guy», ifølge Jürgen Klopp. Foto: SCANPIX

– «Mama» er ikke en «bad guy». Han er ikke fornøyd med avgjørelsen min. Jeg ville ikke gjøre noe slikt, og jeg liker å være snill, men jeg kan ikke alltid være det, sier Klopp til kanalen, og påpeker at franskmannen fortsetter treningen sin i Liverpool.

Dette er ikke første gangen Sakho får negativ oppmerksomhet dette året. Han testet i mars positivt på et fettforbrennende stoff i en dopingkontroll etter europaligakampen mot Manchester United.

Dette medførte at UEFA utestengte ham i 30 dager, før forbundet bestemte seg for å frifinne ham tidligere denne måneden, etter at han som følge mistet både Europaliga-finalen og EM-sluttspillet.

Still working hard with reserve team. Top quality session today with top players. #respect

Et bilde publisert av Mario Balotelli🇮🇹🗿👪 (@mb459)

En annen utskjelt spiller som er på Liverpools treningsanlegg Melwood om dagen er Mario Balotelli, som trener med ungdomslaget. Tidligere denne uken la italieneren ut et bilde på Instagram der han skriver at han jobber hardt for den kommende sesongen.

Så Sakho blir i alle fall ikke alene i Liverpool.