LAVTRYKK I VENTE: Et lavtrykk ligger over Skandinavia, men det er store muligheter for at sola vil kikke frem mellom bygene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LAVTRYKK I VENTE: Et lavtrykk ligger over Skandinavia, men det er store muligheter for at sola vil kikke frem mellom bygene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Vått og grått sommervær i vente over hele landet

Vi går en ustabil værhelg i møte, men er du nord i landet får du fortsatt en liten smak av sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir nok ingen solrik avslutning på fellesferien. De som hadde håpet på et siste høytrykk, må nok forberede seg på det omvendte.

– Et lavtrykk ligger over Skandinavia, og dette vil dominere værbildet i helgen, sier vakthavende meteorolog i Storm Geo, Solbjørg Apeland, til TV 2.

– Generelt sett går vi en ustabil værhelg i møte, med bygevær store deler av landet.

Minst nedbør i sør

Til tross for en svært grå start på helgen, er det sol i vente på sørlige deler av Vestlandet og Sørlandet.

Lørdag ser ut til å bli ganske grått og vått, men så trekker lavtrykket nordover sånn at det klaner opp med kun noen enkle spredte byger.

Temperaturene synker

Sør-Østlandet kan vente seg ettermiddagsbyger på søndag, men gladnyheten er at det ser ut til at sola kommer til å kikke frem. Men temperaturene synker og det blir kaldere over hele landet.

Sørlandet kan vente seg rundt 20 grader, mens Vestlandet og Midt-Norge vil ligge rundt 15 grader.

Nord-Norge får en liten smak av sommer igjen og blir litt varmere enn på Østlandet og Midt-Norge med 22 grader på lørdag. På søndag synker temperaturene til underkant av 20 grader.

Ikke mer høytrykk i vente

Og til de som håper på mer høytrykk, ser det nok ut til at man må belage seg på at sommerværet er over.

– Frem til 5. august ser vi ingenting som tyder på at det varme været som har vært noen steder av landet kommer tilbake, sier Apeland.