STOLER PÅ HILLARY: Barack Obama og Hillary Clinton sammen på scenen etter at Obama hadde holdt sin tale til landsmøtet. (Foto: Reuters) 
STOLER PÅ HILLARY: Barack Obama og Hillary Clinton sammen på scenen etter at Obama hadde holdt sin tale til landsmøtet. (Foto: Reuters)  Foto: MIKE SEGAR

Obama mener at Hillary er en bedre presidentkandidat enn han selv var

Barack Obama kom med en oppsiktsvekkende tillitserklæring da han forsøkte å overbevise velgerne om hvorfor Hillary Clinton er best skikket til å bli president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kan med stor sikkerhet si at det aldri før har vært en presidentkandidat, og det inkluderer både meg og Bill Clinton, som noen gang har vært så kvalifisert til å lede USA.

Det sa president Obama om Hillary Clinton da han talte til Demokratenes landsmøte grytidlig torsdag morgen norsk tid.

– Ikke bli lei deg, Bill, men jeg forteller bare sannheten, sa Obama med et glimt i øyet og smilte til Herr Clinton som satt i salen.

I motsetning til Joe Biden og Tim Kaines taler tidligere på natta, brukte Obama mer tid på å snakke om Hillary Clintons kvalifikasjoner enn på å rakke ned på motkandidat Donald Trump.

– Hun er forberedt

Presidenten understreket at ingen kan forberede seg på hva som møter en i Det hvite hus.

– Men Hillary har vært i Det ovale kontor. Hun har jobbet med store saker og vet utmerket godt hva som står på spill, sa Obama.

I talen, som ble sett av millioner av mennesker, sa presidenten at folk utenfor USA ikke forstår hva som skjer med dette valget – med klar henvisning til at mange er overrasket over at Trump kan bli president.

– Trump er ikke fyr som er veldig opptatt av fakta. Han kaller militæret vårt for en katastrofe. Faktum er at vi har verdens sterkeste forsvar.

Nyter stor respekt

På den annen side mener han at Hillary Clinton er respektert verden over.

– Hvem tror du holder familien din trygg i en farlig krig? Svaret er enkelt: Hillary nyter stor respekt hos statsledere og folk over hele kloden.

Obama brukte deler av talen sin til å snakke om politiske seire han har oppnådd de siste syv og et halvt årene: At stadig flere amerikanere har helseforsikring, det er skapt flere arbeidsplasser og at stadig flere soldater er hjemme igjen.

Samtidig legger han ikke skjul på at han frykter Trump og republikanerne.

– Men det er bare en kandidat med klare planer for å bryte barrierer og som tror på en god og optimistisk fremtid for landet vårt, og det er Hillary Clinton.