Her er Stine Bredal Oftedal i aksjon mot Russland i 2015. Foto: NTB scanpix
Her er Stine Bredal Oftedal i aksjon mot Russland i 2015. Foto: NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Russisk håndballtopp: – Vi skal til OL

Russland hevder de har fått klarsignal fra presidenten i Det internasjonale håndballforbundet (IHF), men forbundet sier til TV 2 at ingen avgjørelse er tatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ble det kjent at IOC overlater ansvaret til de internasjonale særforbundene når det gjelder Russlands deltakelse i OL.

Etter det annonserte IHF at de ville dopingteste alle de russiske håndballjentene før de får klarsignal til Rio-OL.

Dette ble gjort på tirsdag, ifølge Russland selv.

Allerede nå melder det russiske nyhetsbyrået Tass at de russiske håndballjentene får delta i OL, som starter lørdag 6. august.

– Jeg snakket akkurat på telefonen med president Hassan Moustafa i IHF. Han bekreftet at vårt lag har blitt klarert for deltagelse i OL og ga alle nødvendige garantier, sier presidenten i Russlands håndballforbund Sergei Shishkaryov til Tass.

– Nå er det tatt nye dopingprøver av laget. Dersom - Gud forby - noen tester positivt, vil den personen miste OL, sier Shishkaryov.

Onsdag ettermiddag opplyste derimot IHF til TV 2 at det ennå ikke foreligger en avgjørelse i saken.

Russland regnes av TV 2s håndballekspert Randi Gustad som en av de tre største favorittene til gull. De to andre er Norge og Nederland.

Arrangerer egen konkurranse for OL-utestengte

I Russland er man meget snurt over situasjonen. President Vladimir Piutin kalte det diskriminering og mener landet er utsatt for en politisk kampanje.

Av den grunn skal det torsdag holdes en egen friidretts-konkurranse for de utøverne som ikke har fått lov til å delta i Rio-OL.

Turneringen er døpt The Stars 2016 og skal holdes i Moskva. Blant deltagerne er både verdensmestere og tidligere OL-medaljører.