Riise: – Vinner Leicester neste sesong, går jeg også til Trondheim

Ove Øderud krabber fra Lillestrøm til Larvik fordi Leicester vant Premier League. Onsdag fikk han John Arne Riise og tidligere kreftpasient Christian Ellingsgard (14) med på laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Veddemålet Ove Øderud inngikk med sønnen sin om at han skulle krabbe fra Lillestrøm til Larvik er nærmest blitt et veldedighetsprosjekt.

Han får med seg folk til å krabbe for ham, samtidig som de samler inn penger til Barnekreftforeningen.

Ved Sofienmyr Stadion var John Arne Riise førstemann ut til å krabbe onsdag morgen.

Har inngått nytt veddemål
Øderud har tydeligvis ikke lært at veddemål kan være dumt, for hvis Leicester vinner Premier League kommende sesong har han sagt han skal gå til Trondheim.

– Hvis de vinner neste sesong også, skal jeg gå sammen med deg, sier John Arne Riise før han starter på sin to kilometer lange krabbetur.

Sunnmøringen hadde Claudio Ranieri som trener da han spilte i Roma, og han mener Leicester-treneren skal få høre om hans krabbetur.

– Jeg skal sende han en video av dette og si takk for gullet, ler Riise.

– Gjør dette for en viktig sak
Riise har tatt flyet fra Ålesund for å krabbe, og han mener det er viktig å bidra til å skape oppmerksomhet rundt en viktig sak.

– Det er først og fremst derfor jeg gjør dette. Og så kan jeg få poengtere for han som har inngått veddemålet at det er et idiotisk veddemål, sier Riise til TV 2.

Etter John Arne Riise har krabbet ferdig skal 14 år gamle Christian Ellingsgard ta på seg knebeskytterne. Han fikk kreft i 2012 da det ble oppdaget en hjernesvulst etter lengre tid med hodesmerter. Nå er han frisk og synes ikke det er vanskelig å finne motivasjon til å bidra.

– Jeg har sagt til mamma at jeg kan krabbe så langt som mulig bare for å støtte barnekreftforeningen. Jeg har fått så mye av dem, så jeg må gi litt tilbake, sier han til TV 2.

Stort å møte Riise
For Christian som er Liverpool-supporter var det ekstra stort at det var akkurat Riise han skulle krabbe sammen med. Begge fikk spørsmålet om hvilket lag de ville tippet som vinner av kommende Premier League-sesong hvis de skulle inngått et veddemål.

– Liverpool, helt klart. Men det er basert på følelser og ikke fornuft sier 14-åringen.

Riise skulle gjerne sagt seg enig.

– Jeg tror ikke Liverpool er helt der oppe enda, jeg tror de trenger litt mer tid for å kjempe om tittelen, men jeg håper på topp fire. De gjør mange bra kjøp nå, sier han.

Riise spår en spennende sesong.

– Det er vanskelig med så mange nye, gode managere å peke ut en vinner, men jeg tror Manchester City kommer til å bli sterke, sier den tidligere Liverpool-spilleren.