Svensk legende om Ibrahimovic: – Han er den største noensinne

Henrik Larsson tror Manchester United har gjort riktig i å signere Zlatan Ibrahimovic.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United har allerede stått for en av sommerens mest omtalte overganger da de sikret seg den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic.

Henrik Larsson, som har spilt med Ibrahimovic på det svenske landslaget samt har vært innom Manchester United, mener at «de røde djevlene» har gjort lurt i å hente hans tidligere lagkamerat.

– Zlatan er en gigant i Sverige. Han er nummer én. Alle har nok sett han spille, men å se en så stor mann har de ferdighetene og den teknikken han har er en fryd, forteller Larsson til Manchester Uniteds offisielle hjemmeside.

Tror Zlatan er svaret
– Så jeg håper alt går bra nå som han er i Manchester United. Forhåpentligvis kan han ta Manchester United tilbake dit de fortjener å fortjener.

United møter tyrkiske Galatasaray til treningskamp på Ullevi i Gøteborg. Da er det ventet at Manchester Uniteds nye nummer ni får sine første minutter iført den røde drakten.

– Jeg håper alt går bra fordi United fortjener det, og han fortjener alt det gode som skjer med han også. Han er den største noensinne i Sverige og å se han skrive under for United var en nytelse, forteller Larsson videre.

Fysisk på topp
Larsson var, som nevnt, selv innom United i en veldig kort periode i 2007. Han scoret tre mål på 13 kamper, og bidro til at United vant seriegullet sesongen 2006/2007. Derfor vet han litt om hva som nå vil kreves av landsmannen.

– Det er en stor utfordring. Det er en av de beste ligaene i verden, om ikke den beste og den har mange spillere av høy kvalitet. Så du må prestere uke inn og uke ut, sier Larsson som tror at Ibrahimovic vil passe bra inn etter som han har klart å bevare fysikken sin på topp nivå.

De to spilte sammen på det svenske landslaget i fire EM- og VM-sluttspill, og nøt et godt forhold både på og utenfor banen ifølge den nåværende Helsingborg-treneren.

Nå håper Larsson på at Ibrahimovic også kan lede Manchester United til trofeer i den nærmeste fremtiden.