INGEN KJÆRE MOR: Pep Guardiola fører et strengt regime i Manchester City. REUTERS/Thomas Peter
INGEN KJÆRE MOR: Pep Guardiola fører et strengt regime i Manchester City. REUTERS/Thomas Peter Foto: Thomas Peter

Innfører pizzaforbud og nekter overvektige spillere å trene med laget

Pep Guardiola har allerede rukket å sette sitt preg på Manchester City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige sesongs store snakkis var Claudio Ranieris Leicester. I sin første sesong som trener for klubben ledet italieneren The Foxes til et sensasjonelt ligagull, halvannet år etter at klubben så ut til å være sikret nedrykk til Championship.

Endringene under Ranieris regime var formidable og effektive. Men et av de kanskje litt mer eksentriske endringene Ranieri innførte, var at han spanderte pizza på spillerne sine hver gang laget unngikk å slippe inn mål.

Som Ranieri, er Manchester Citys nyansatte stjernetrener Pep Guardiola også kjent for å være en manager med klare retningslinjer for sine spillere, både på og utenfor banen.

Men Guardiola har tilsynelatende ingen planer om å følge Ranieris italienske oppskrift.

Den pragmatiske katalaneren overlater lite til tilfeldighetene, og har ifølge The Sun bitt seg merke i at spillerne nøt en litt vel fri diett under forrige sesongs manager Manuel Pellegrini.

Nå røper lagets venstreback Gaël Clichy at Guardiola har lagt inn forbud mot pizza og at spillerne ikke får lov til å spise sammen med kjærestene sine etter kamp.

– Både på og utenfor banen teller hver eneste detalj, alt har blitt dekket av Guariola sier Clichy, ifølge Independent.

– Han har kuttet noen leskedrikker fra dietten. I tillegg har han lagt ned forbud mot pizza og enkelte andre former for tung mat. Jeg har spilt fotball en stund nå, og kan si at dette ikke nødvendigvis er vanlig blant alle managere å gjøre, men jeg synes det er forfriskende, sier Clichy.

I tillegg lar ikke den pragmatiske katalaneren overvektige spillere trene med resten av laget.

– Mange managere snakker om at det er viktig å være sunn, men med Guardiola er det slik at om du veier for mye, så får du ikke trene med laget. Dette har jeg aldri opplevd før, og det er for øyeblikket noen spillere som ikke får lov til å trene sammen med laget ennå, forteller franskmannen.

Manchester City befinner seg for tiden i Kina hvor Guardiola har sin første oppkjøring med laget. Kampen mot Manchester United ble avlyst på grunn av dårlige baneforhold, men torsdag spiller engelskmennene sin andre treningskamp mot Borussia Dortmund, etter å ha tapt 0-1 for Guardiolas tidligere arbeidsgiver Bayern München i München forrige uke.

– Guardiola er en trener som har vunnet omtrent alt som er mulig å vinne, og det gir en enorm energi inn i spillergruppen å få en slik manager inn i klubben. Nå er jeg så heldig at jeg har fått spille under Wenger i åtte år og bare noen uker under Guardiola allerede. Jeg kan fortelle at de på mange måter er ganske like, og jeg tror Guardiola, som Wenger, vil bidra til å revolusjonere den engelske fotballen, sier Clichy.

Clichy forstår likevel at noen av Guardiolas grep kanskje kan virke vanskelige å forstå for utenforstående.

– Jeg vet at enkelte av endringene han har innført kan virke litt morsomme, men vi er profesjonelle fotballspillere og vi har et ansvar for hvordan vi fremstår på banen, sier han.