To menn gikk med svart veske like ved Emilies (17) hjem – én time etter hun forsvant

Politiet har tidligere etterlyst en sort veske fra natten Emilie Meng forsvant. Nye opplysninger setter fyr på spekulasjonene om forsvinningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emilie Mengs forsvinning er fortsatt et uløst mysterium. 16 dager etter hun sist ble sett kommer det nå nye opplysninger i saken.

Johnny Andersen, som bor 200 meter fra hvor Meng bor, ble oppfordret av sin bror til å gå igjennom bildene på overvåkningskameraet hans fra den dagen jenta forsvant, skriver den danske avisen BT.

På filmen, som TV 2 har fått tak i, kan man se to menn forbi Andersens hus klokken 05.00 søndag 10. juli. Det er én time etter at Emilie Meng sist ble sett. I filmen ser man at den ene mannen svinger et objekt i hånden. Dette mener Andersen er en veske.

– Det er veldig bemerkelsesverdig at den ene av de to guttene går og svinger på det som ligner en liten, sort dameveske. Det er ikke noe jeg normalt ser menn gjøre, sier Andersen til avisen.

Nettopp en liten, sort veske ble etterlyst fra dagen Emilie Meng forsvant. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tror vesken kan tilhøre Meng.

Har kontaktet politiet

Det er vanskelig å si noe om hvordan de to mennene på videoen ser ut.

Johnny Andersen har kontaktet politiet, som sier til BT at de har fått henvendelsen, men at de ikke har kommet i kontakt med ham, fordi at han ikke tar telefonen. De har prøvd opptil flere ganger, sier leder av etterforskningen Marianne Roed til avisen.

– Vi tar imot alle videoovervåkningsbilder som kommer, for å vurdere hva som er interessant. Vi ser veldig mye gjennom videoer, sier Roed.

Tirsdag morgen omtalte TV 2 at et ektepar på Jylland hevder å ha sett Meng, 300 kilometer fra hvor hun forsvant fra, morgenen 10. juli.

Meng hadde vært ute med venninner i den sydsjællandske byen Slagelse, før de skilte lag på Korsør stasjon, fire kilometer fra hvor 17-åringen bor i Korsør sentrum.