EN PÅGREPET: Gjerningsmannen stakk fra stedet etter voldsepisoden, men ble pågrepet etter halvannen time. (Foto: Per-Erik Stømner / Glåmdalen / NTB Scanpix) 
EN PÅGREPET: Gjerningsmannen stakk fra stedet etter voldsepisoden, men ble pågrepet etter halvannen time. (Foto: Per-Erik Stømner / Glåmdalen / NTB Scanpix) 

Mann i 50-årene er død etter voldsepisode på Kongsvinger

En mann i 50-årene døde tirsdag etter en voldsepisode på Kongsvinger. En mann i 20-årene er pågrepet og siktet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver politiet i en pressemelding.

Mannen i 50-årene var bosatt i Kongsvinger sentrum, og ble i ettermiddag utsatt for vold på sin bopel av en mann i 20-årene.

Forsøkte gjenopplivning

Fornærmede ble kjørt til Kongsvinger sykehus av ambulanse, men livet stod ikke til å redde. Fornærmede døde av skadene han ble påført, skriver politiet.

– Ambulansepersonellet foretok hjerte- og lungeredning uten respons. Dessverre kom luftambulansen for sent til Kongsvinger, sier vakthavende talsmann i Sykehuset Innlandet, Torvild Sveen til Glåmdalen.

Kjenning av politiet

En mann i 20 årene fra Kongsvinger er siktet for volden. Han ble pågrepet uten dramatikk ved 19.50-tiden tirsdag kveld.

Den pågrepne mannen er en kjenning av politiet. Det er ikke kjent hvilke forhold han tidligere har vært innblandet i.

Politiet etterforsker hendelsen, og har bedt om bistand fra Kripos. Tirsdag kveld jobbet de med å avhøre vitner og med å sikre spor. Den siktede mannen vil bli fremstilt for varetekt mot slutten av uka.

– Den pågrepne mannen er siktet for å ha påført offeret grov kroppsskade, det som tidligere ble kalt grov legemsbeskadigelse, med døden til følge, sier politiadvokat Bjørn Erik Pettersen til Glåmdalen.

Strafferammen er inntil 15 års fengsel.