FÅR IKKE DELTA: De russiske svømmerne Nikita Lobintsev og Vladimir Morozov er blant de utestengte. (AP Photo/Michael Sohn, File)
FÅR IKKE DELTA: De russiske svømmerne Nikita Lobintsev og Vladimir Morozov er blant de utestengte. (AP Photo/Michael Sohn, File) Foto: Michael Sohn

Russlands OL-tropp redusert med 105 utøvere

Tirsdag kveld var det klart at den russiske OL-troppen på opprinnelige 387 utøvere var redusert med i alle fall 105, og tendensen til flere utestengelser var økende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble først fem padlere og to utøvere fra moderne femkamp nektet OL-start.

Senere kom meldingen om at 22 av 28 russiske roere ikke får stille i Rio. Det er de internasjonale særforbundene som, nå vurderer de russiske utøverne, slik Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) har vedtatt.

Det er også klart at russiske seilere er nektet OL-start. I tillegg er det utestengt noen svømmere.

Etter alt å dømme stopper det ikke med dette, men det er også trolig at enkelte av de utestengte kommer til å anke avgjørelsene som er fattet av de internasjonale forbundene de er underlagt.

Dessuten har president Vladimir Putin tatt opp saken med sine sikkerhetspolitiske rådgivere.

Det er i friidretten russerne først og fremst vil merke sanksjonene fra internasjonal idrett.

67 russiske friidrettsutøvere er utelukket fra Rio-OL, en avgjørelse som ble bekreftet av Idrettens voldgiftsrett forrige uke.

At friidretten kommer til å gå uten russerne på plass, vil landet merke, for friidretten er tross alt den dominerende idretten i alle sommer-OL.

(©NTB)