Russlands OL-tropp redusert med 105 utøvere

Tirsdag kveld var det klart at den russiske OL-troppen på opprinnelige 387 utøvere var redusert med i alle fall 105, og tendensen til flere utestengelser var økende.

FÅR IKKE DELTA: De russiske svømmerne Nikita Lobintsev og Vladimir Morozov er blant de utestengte. (AP Photo/Michael Sohn, File) Foto: Michael Sohn
FÅR IKKE DELTA: De russiske svømmerne Nikita Lobintsev og Vladimir Morozov er blant de utestengte. (AP Photo/Michael Sohn, File) Foto: Michael Sohn

Tirsdag ble først fem padlere og to utøvere fra moderne femkamp nektet OL-start.

Senere kom meldingen om at 22 av 28 russiske roere ikke får stille i Rio. Det er de internasjonale særforbundene som, nå vurderer de russiske utøverne, slik Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) har vedtatt.

Det er også klart at russiske seilere er nektet OL-start. I tillegg er det utestengt noen svømmere.

Etter alt å dømme stopper det ikke med dette, men det er også trolig at enkelte av de utestengte kommer til å anke avgjørelsene som er fattet av de internasjonale forbundene de er underlagt.

Dessuten har president Vladimir Putin tatt opp saken med sine sikkerhetspolitiske rådgivere.

Det er i friidretten russerne først og fremst vil merke sanksjonene fra internasjonal idrett.

67 russiske friidrettsutøvere er utelukket fra Rio-OL, en avgjørelse som ble bekreftet av Idrettens voldgiftsrett forrige uke.

At friidretten kommer til å gå uten russerne på plass, vil landet merke, for friidretten er tross alt den dominerende idretten i alle sommer-OL.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2