RASER: Roma-legenden Francesco Totti mener dagens fotballspillere kun bryr seg om penger.FOTO: Scanpix
RASER: Roma-legenden Francesco Totti mener dagens fotballspillere kun bryr seg om penger.FOTO: Scanpix Foto: Maddie Meyer

Fotballegender raser etter Higuaín-overgangen: – De tenker bare på penger

– Dagens spillere bryr seg bare om penger, freser Roma-legenden Francesco Totti – og får full støtte av Diego Maradona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter lengre tids spekulasjoner bekreftet omsider Juventus tirsdag at klubben har kjøpt Gonzalo Higuaín for 850 millioner kroner.

Overgangssummen er ny rekord i Serie A, og tidenes tredje dyreste.

Kun waliseren Gareth Bale og portugiseren Cristiano Ronaldo har kostet mer. Begge spiller for Real Madrid, og kostet henholdsvis 99,7 millioner euro og 96 millioner euro i overgangssum.

De skyhøye overgangssummene får Roma-legenden Francesco Totti til å reagere.

– Bryr seg bare om penger
Han har spilt i Roma hele sitt liv, og i kjølvannet av Higuaín-salget kritiserer fotballegenden hvordan andre fotballspillere tenker i dag.

– Fotballspillere er som nomader i dag. De bryr seg mer om penger enn om kjærligheten til klubben. Det finnes ikke mange fotballspillere som følger sitt hjerte i dag. Om jeg hadde kun brydd meg om penger så ville jeg ha forlatt Roma for ti år siden. Men for meg er lidenskap for klubben viktigere enn penger, sier Totti ifølge Football-Italia.

Totti får full støtte av Diego Maradona, som mange mener er verdens beste fotballspiller gjennom tidene.

Maradona: – Ingen tenker på fansen
Maradona vant selv to ligatitler med Napoli og legger ikke skjul på hva han synes om gamleklubbens salg av toppscoreren.

– Higuaín-overgangen sårer meg fordi han går til en direkte rival som Juventus. En spiller har ansvar for seg selv, men dette handler om forretninger og få mest mulig penger. Ingen tenker på fansen lenger, skriver Maradona på sin Facebook-profil, ifølge Sky Sports News.

Maradona refser spesielt Napoli-president Aurelio De Laurentiis for at han godtok et salg av Higuaín.

– Jeg er nesten lei av å si dette, men i dag ser det ut som det er viktigere å være en god forretningsmann fremfor en god president. Dette skjedde aldri da jeg spilte. Derfor er det trist å se at FIFA fremdeles sover i timen, sier han.