TILBAKE: José Mourinho og Manchester United-troppen var tirsdag tilbake i Manchester. FOTO: Scanpix
TILBAKE: José Mourinho og Manchester United-troppen var tirsdag tilbake i Manchester. FOTO: Scanpix Foto: Eamonn And James Clarke

Frustrert Mourinho: – Vi er i den verst tenkelige situasjonen

– Du får ingenting gratis i Premier League, sier Manchester Uniteds nye sjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United og manager José Mourinho er tilbake i England etter den mislykkede Kina-turnéen, som blant annet endte med at treningskampen mot Manchester City ble avlyst.

Selv om det gjenstår flere treningskamper før sesongstarten har imidlertid José Mourinho allerede begynt å bekymre seg for hva som venter i Premier League den kommende sesongen.

Portugiseren mener nemlig at Manchester United er i «den verst tenkelige situasjonen» med tanke på å kjempe om ligatittelen.

– Derfor er vi i den verst tenkelige situasjonen
Årsaken er klubbens deltakelse i Europaligaen.

– Du får ingenting gratis i Premier League. Vi kommer til å spille i Europaligaen om torsdager, og jeg tviler på at Premier League vil la oss spille ligakampene om mandagene i etterkant. De kommer til å la oss spille søndag klokken 13.00, sukker Mourinho i et intervju med The Sun under den nylig avsluttede Kina-turnéen.

Før han slår fast:

– Derfor er vi i den verst tenkelige situasjonen. Det er den verste situasjonen du kan være i for oss som ønsker å kjempe om Premier League-tittelen.

– Lettere for Mesterliga-klubbene
Han mener klubber som Leicester, Manchester City, Arsenal og Tottenham – som alle skal spille i Mesterligaen neste sesong – får det mye enklere.

– Det er mye enklere for lagene i Mesterligaen. Og det er selvsagt lettere å være i en situasjon som Liverpool var i for to år siden, og som Chelsea vil være i neste sesong, der de ikke trenger å spille i Europa, konstaterer han.

– Jeg vil vinne ligaen i min første sesong
Til tross for at Mourinho tror deltakelsen i Europaligaen vil svekke Manchester Uniteds tittelsjanser i Premier League, er han ikke i tvil om hva målet er kommende sesong.

– Beskjeden fra klubbeierne og direktør Mr. Woodward var: «Bli værende i tre år, gjør som du pleier, og gi oss tittelen i løpet av treårsperioden». Da svarte jeg «Jeg vil vinne ligaen i min første sesong her», oppsummerer Mourinho, og legger til:

– Jeg vil vinne ligaen. Å si før sesongen at målet er å sikre oss en topp fire-plassering? En topp fire-plassering er ikke vårt mål. Vi ønsker alle å vinne Premier League, fastslår Mourinho.

Manchester Uniteds neste treningskamp er forøvrig mot tyrkiske Galatasaray førstkommende lørdag på Ullevi Stadion i Göteborg.

Det er forventet at Zlatan Ibrahimovic vil slutte seg til United-troppen etter ferien denne uken, og få sin debut i hjemlandet Sverige til helgen.

Zlatans mulige debut ser du direkte på TV 2 Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 19.30