To bilbomber gikk av i Mogadishu. Foto: AFP PHOTO / MOHAMED ABDIWAHAB
To bilbomber gikk av i Mogadishu. Foto: AFP PHOTO / MOHAMED ABDIWAHAB Foto: Mohamed Abdiwahab

Bilbombe i Mogadishu rammet Norsk Folkehjelps kontor

En lokalt ansatt ved Norsk Folkehjelps kontor i Mogadishu i Somalia er sendt til sykehus etter at to kraftige bilbomber gikk av i nærheten av flyplassen tirsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En annen ansatt fikk mindre skader under selvmordsangrepet i Somalias hovedstad, melder organisasjonen i en pressemelding.

– Vi jobber nå med å sørge for at de ansatte som er rammet blir ivaretatt, samtidig som vi prøver å få oversikt over omfanget av de materielle skadene etter eksplosjonene, sier fungerende sikkerhetsansvarlig i Norsk Folkehjelp, Hans Eric Haug.

En av de to eksplosjonene i Mogadishu skjedde utenfor hovedkvarteret til FNs mineryddere, hvor Norsk Folkehjelps minerydderprogram også har tilhold.

Mineryddingskontoret har totalt 37 ansatte, blant dem en norsk landdirektør som var i Nairobi i nabolandet Kenya da bilbombene gikk av.

– Heldigvis var de fleste av våre ansatte på jobb ute i felt da angrepene skjedde. Når vi får oversikt over skadene vil vi ta stilling til om vi kan fortsette å drive kontoret i Mogadishu på samme sted, eller om det må flyttes, sier Haug. (©NTB)