– Hele gutten stråler jo, sier politibetjent Bjørn Druglimo fra Vestfold til TV 2.

I februar startet han innsamlingsaksjonen for to år gamle Hope og de andre barna på barnehjemmet i Nigeria.

Politimannen ble nemlig sterkt engasjert etter å ha lest om hvordan Hope ble funnet vandrende ensom og utsultet i januar, utstøtt av familien fordi de mente han var en heks.

Rundt 300 fotballdrakter ble sendt til barnehjemmet drevet av danske Anja Lóven, Hopes redningskvinne.

Mandag fikk politimannen se bildene, som Lóven la ut på Facebook.

Fornøyd går to år gamle Hope rundt i en trøye fra Mjøndalen IF med nummer sju på ryggen. «HOPE» står det på ryggen hans. Klubben sendte i alt 100 drakter i barnestørrelser til Nigeria.

Martin Ødegaard sendte signert trøye

– Det er veldig rørende å se barna med draktene. Det viser at fotball forener folk og forener verden, sier Druglimo.

Barna fikk også en signert Real Madrid-trøye fra Martin Ødegaard (17), mens LSK- og landslagsspiller Emilie Bosshard Haavi (24) sendte en trøye med en personlig hilsen til lille Hope.

ØDEGAARD: Real Madrid-spiller Martin Ødegaard sendte en signert trøye til Nigeria.
ØDEGAARD: Real Madrid-spiller Martin Ødegaard sendte en signert trøye til Nigeria.

– Når noe så lite fra meg, kan gi så mye til noen andre, er det selvsagt noe jeg ønsker å bidra til. Å vite at en liten gutt eller jente bærer min drakt er fantastisk fint, sier Haavi til TV 2.

Norges Fotballforbund, Meldal FK, Orkla FK, det danske fotballforbundet Dansk Boldspil-Union og FC Københavns trener Ståle Solbakken var blant andre som også sendte drakter til de nigerianske barnehjemsbarna.

– Evig takknemlig

Facebook-siden sin takker Anja Lóven for gaven fra den norske politibetjenten.

«Takk Bjørn og takk til alle fotballklubbene og spillerne. Vi er evig takknemlig!! »

Videre skriver hun hvor viktig fotball er for barna på barnehjemmet. Der spilles det fotball hver eneste dag, skriver hun.

«Fotball samler barna, fotball skaper teamwork og gir barna viktig erfaring om hardt arbeid, engasjement og det å stole på andre. Det viktigste er at i Afrika og alle utviklingsland, holder fotball barn fra gatene og vekk fra rus og vold».

Hope er blitt et symbol

Druglimo ønsker å takke alle som har engasjert seg i saken og sendt drakter, samt Color Line som sponset hele forsendelsen fra Norge til Nigeria.

– Det å se den gleden og samholdet med draktene i disse tider med så mye elendighet som skjer, så får fotball en stor betydning. Det bringer oss nærmere hverandre, sier han.

Her møtte Bjørn Druglimo Anja Lóven og hennes sønn David jr. da de kom til Norge i sommer. 
Her møtte Bjørn Druglimo Anja Lóven og hennes sønn David jr. da de kom til Norge i sommer. 

Druglimo mener to år gamle Hope nå har blitt et symbol.

– Han er et symbol på alle barn som har det vondt. Jeg pleier å si at det er håp for alle barn, sier politibetjenten, som nå har blitt utnevnt til ambassadør for Anja Lóvens hjelpeorganisasjon DINNødhjælp - deres overlevelse.