PROBLEMER: Selv om OL-ringene er på plass i OL-landsbyen, er ikke alt som det skal i Rio ti dager før lekene begynner. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA
PROBLEMER: Selv om OL-ringene er på plass i OL-landsbyen, er ikke alt som det skal i Rio ti dager før lekene begynner. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA Foto: Yasuyoshi Chiba

– Vi har problemer med OL-landsbyen

OL-landsbyen er ikke klar for å ta i mot utøverne enda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ti dager igjen til OL, men det er ikke alt som er på plass i Rio før lekene. Ifølge The Guardian er fortsatt 19 av 31 bygninger ikke helt klare til lekene starter.

Gerhard Heiberg velger å ta det med en dose humør, men situasjonen er smått kaotisk før Rio de Janeiro-OL.

– Jeg kan sikkert ramse opp 15-20 ting som ikke er helt på plass per i dag, sier Heiberg til NTB.

Det norske IOC-medlemmet gjør det med en liten latter i stemmen.

– Vi har problemer med OL-landsbyen. Den er ikke ferdig nok til å ta imot utøverne. Det er også spørsmål rundt et par av arenaene og rundt trafikkdelen. Når det gjelder kriminaliteten, så er nok ikke det helt under kontroll.

– Vi har også en riksrettssak (mot den suspenderte presidenten Dilma Rousseff) som skal foregå under OL, og så er det zika.

Heiberg er vant til at det gjenstår en god del halvannen uke før OL-åpninger.

De åpenbare manglene i landsbyen har fått svenskene til å reagere. Tidligere har også australierne reagerte på forholdene i Rio.

– OL-byen er veldig fin utenfra. Alt er bygget nytt, men det er ikke klart. Og det er problemer med å få en del av infrastrukturen i huset til å fungere. Det er ikke varmt vann i leilighetene og det er fortsatt noen avløp som ikke fungerer. Så man må være litt pragmatisk, sier sportssjef i den svenske olympiske komiteen Peter Reinebo til Expressen. (©NTB/TV 2)

Har du fått med deg disse klippene?

Vis mer