Aksel Hennie hylles av Matt Damon: – Han er strålende!

Hollywood-stjernen holder ikke igjen når han skal beskrive nordmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ni år etter at forrige film i Jason Bourne-serien kom ut, er skuespiller Matt Damon (45) igjen aktuell på lerreter verden over.

I den nye filmen, som har premiere i Norge førstekommende fredag, spiller Damon mot stjerner som Julia Stiles (35) og Tommy Lee Jones (69).

Men det er en nordmann som får oppmerksomheten i intervjuet med TV 2 – nemlig Aksel Hennie (40).

Hollywood-stjernen kan knapt legge bånd på sin hyllest til den norske skuespilleren, kjent fra filmer som Max Manus og Hercules. De to spilte sammen i fjorårets blockbuster The Martian, og Damon er ikke i tvil om at verden kommer til å se mer av Hennie.

– Han er strålende. Strålende. Når du er så god, finnes det ingen grenser for hva du kan gjøre! Han er en skuespiller som andre skuespillere ser opp til. Og folk følger med på ham, sier 45-åringen i videoen du kan se ovenfor.

La på seg ni kilo med en gang rollen var ferdigspilt

Det er altså snart et tiår siden Damon sist spilte Jason Bourne. Skuespilleren innrømmer at det er blitt vanskeligere å komme i form med åra.

– Definitivt. Det lå mye hardt arbeid bak å komme i form, det var ikke akkurat gøy. Jeg brukte mye tid på treningssenteret, og hadde en veldig spesifikk diett, og jeg anbefaler det ikke i det hele tatt! Det sekundet jeg sluttet å være ham, la jeg på meg ni kilo.

Er ikke på sosiale medier

En annen ting som har endret seg med årene, er tilstedeværelsen av sosiale medier.

I motsetning til svært mange av hans skuespillerkolleger, har ikke Damon logget seg på.

– Jeg er ikke på sosiale medier, så jeg bruker ikke det som en plattform til å uttrykke meg.

Han mener likevel det er viktig at skuespillere, ham selv inkludert, bruker innflytelsen sin til å snakke om viktige ting.

– Jeg mener det er viktig at vi alle sier det vi tenker og snakker om meningene våre. Jeg mener det er hele poenget med et fritt samfunn og demokrati. Vi burde alle lytte til hverandre, det vil til slutt være det som gjør at vi klarer å løse problemer. Hvis du finner et sted hvor du kan påvirke, bør du prøve å få til en positiv endring, sier han.

Se hele intervjuet med Matt Damon øverst i artikkelen.