IKKE SPESIELT IMPONERT: Skuespiller Eva Longoria tornet mot Trump – og hyllet Hillary – i sin tale på Demokratenes landsmøte natt til tirsdag norsk tid. FOTO: AFP PHOTO / Robyn BECK
IKKE SPESIELT IMPONERT: Skuespiller Eva Longoria tornet mot Trump – og hyllet Hillary – i sin tale på Demokratenes landsmøte natt til tirsdag norsk tid. FOTO: AFP PHOTO / Robyn BECK Foto: Robyn Beck

Eva Longoria raser mot Donald Trumps voldtektsmenn-anklage

Mener republikaneren fornærmer henne og hele familien hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

8. november i år skal det avgjøres om det blir Hillary Clinton (68) eller Donald Trump (70) som blir president i USA.

Samtidig som Trump har klart å samle mange – og ivrige – velgere, er det en lang rekke mennesker som kjemper mot den republikanske kandidaten.

Én av dem er skuespiller Eva Longoria (41), kjent fra suksesserien Frustrerte Fruer.

Under sin tale fra Demokratenes landsmøte i Philadelphia natt til tirsdag, langet hun ut mot Trump.

Spesielt 70-åringens uttalelsen om at Mexico for det meste har sendt kriminelle og voldtektsmenn til USA, fikk gjennomgå.

– Dette valget er veldig personlig for meg. Jeg er fra en liten by sør i Texas, og hvis du kjenner historien din, så pleide Texas å være en del av Mexico. Nå er jeg niende generasjon amerikaner. Familien min krysset aldri en grense – grensen krysset oss. Så når Donald Trump kaller oss kriminelle og voldtektsmenn, fornærmer han amerikanske familier. Faren min er ikke en kriminell eller voldtektsmann. Han er en amerikansk veteran, tordnet hun i talen, som er lagt ut i sin helhet av CBS.

Tordnet mot Trumps mobbing av funksjonshemmede

Skuespilleren var heller ikke direkte imponert over republikanerens mobbing av en funksjonshemmet journalist på et valgmøte i november.

– Da Trump ondskapsfullt mobbet en funksjonshemmet reporter, mobbet han også min søster Lisa, som har spesielle behov, og mange som henne, sa Longoria.

41-åringen benyttet også anledningen til å snakke om Trumps uttalelse om at koner ikke burde jobbe, noe han sa i et intervju med ABC News i 1994.

– Da han sa at en kone som jobber er en veldig farlig ting, fornærmet han ikke bare meg, han fornærmet moren min, som har jobbet med spesialundervisning i 30 år, og som har oppdratt fire barn – samtidig som hun har vært en kone.

Trump leder fersk meningsmåling

Til tross for at Trump ser ut til å være kongen av kontroversielle utsagn, ser det altså ut til at følgerne ikke lar seg rokke.

I en fersk meningsmåling fra CNN viste det seg nemlig at den republikanske kandidaten har størst oppslutning blant velgerne som ble spurt. Trump hadde der en oppslutning på 48 prosent, mens Clinton måtte nøye seg med 45 prosent.