Over fem millioner har sett Eirik (28) ta saltoer og stå på line – med kettlebells

Turninstruktøren skylder på «mye fritid og mye skog».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

28 år gamle Eirik Thingstad Lundstein fra Elverum i Hedmark har fått mye oppmerksomhet internasjonalt for sine ville kettlebell-triks.

Se elverumsingen i aksjon i videoen over!

Omtalt på Fox News

Det hele startet med et innfall om å filme seg selv på treningssenteret. Lite visste han at over fem millioner mennesker i inn- og utland skulle få med seg klippet han la ut på Facebook etter treningen.

– Det startet med at jeg fikk noe jeg trodde var en tullemail, men så viste det seg å være Fox Sports som spurte om de kunne vise videoen min, forteller 28-åringen.

… og på viralt nettsted

Og kort tid etterpå ble han fanget opp av «People Are Awesome» – et populært nettsted som, ifølge seg selv, fremhever «fantastiske mennesker som gjør utrolige ting». Med nettstedets fem og en halv millioner faste følgere, ble plutselig Lundstein fra Elverum verdenskjent.

FULL KONTROLL: Nei, Eirik Lundstein (28) er ikke i ferd med å få en ryggskade for livet her – han er bare midt i en salto med kettlebells i hver hånd. FOTO: Instagram / @ejikmem
FULL KONTROLL: Nei, Eirik Lundstein (28) er ikke i ferd med å få en ryggskade for livet her – han er bare midt i en salto med kettlebells i hver hånd. FOTO: Instagram / @ejikmem

– Fox Sports er jo en gigant i sportsverden?

– Ja, men jeg syns det var kulest å bli omtalt på «People Are Awesome», innrømmer elverumsingen.

Bruker 20 kilo tunge vekter

Det var ønsket om å prøve noe nytt som fikk Lundstein til å finne frem vektene:

– Jeg så for meg at det ville se fett ut å bruke kettlebells under en baklengs salto, så da bare hoppet jeg i det, forteller han.

Først begynte han med de letteste vektene for å teste hvordan det fungerte, men bestemte seg etter hvert for å ta stuntet et steg videre.

– Med en viss vekt klarer jeg å ta flere saltoer etter hverandre, men blir det for tungt, så går det utover knærne, sier 28-åringen.

Nå klarer han å ta salto med kettlebells som veier hele ti kilo – hver.

Imidlertid foretrekker 28-åringen å bruke kettlebells på mellom fire og seks kilo. Og han hevder at vektene gjør triksingen enklere:

LEK, IKKE TRENING: Eirik (28) ser ikke på triksingen som trening, men som lek. Dog er det trolig nok av treningsutbytte å få av å kunne balansere på line med vekter i hver hånd … FOTO: Instagram / @ejikmem 
LEK, IKKE TRENING: Eirik (28) ser ikke på triksingen som trening, men som lek. Dog er det trolig nok av treningsutbytte å få av å kunne balansere på line med vekter i hver hånd … FOTO: Instagram / @ejikmem 

– Å bruke kettlebells gjør det faktisk enklere å ta saltoer. Man får mer fart oppe i lufta, og da er det egentlig bare å dra kroppen etter seg, forklarer Lundstein.

Elsket og hatet

Men selv om Lundstein har imponert mange med sine triks, har han også vært kilde for mye kritikk:

– Jeg har fått mye elsk, men også mye hat. Mange sier at det jeg gjør er helt på trynet, og at jeg ødelegger knærne mine. Men da har de ikke peiling på hva de snakker om, sier 28-åringen, som har utallige treningstimer med kettlebells bak seg.

Se også: Norske Mathias (23) imponerer USA med sine golftriks

Han poengterer at han har brukt lang tid på å trene seg opp til det han er i stand til å gjøre i dag:

– Jeg har turnet i mange år, og har skadet meg flere ganger. Men jeg har jo ikke lyst til å skade meg – det er derfor jeg startet lett, sier Lundstein.

Vil utvikle talentet

I høst stiller Lundstein i NM i fitness, etter at han kom på tredjeplass i europamesterskapet tidligere i år.

Nå som han har blitt verdenskjent som «han som tar baklengs salto med kettlebells», har 28-åringen planer om å utvide treningsfeltet sitt ytterligere:

– Jeg har en plan for et nytt triks, og jeg har allerede fått det til – men jeg venter til en bedre dag med å vise det frem, sier han.

Fordel å bo i skogen

Men er det bare utallige treningstimer som skal til for å kunne trikse med 20 kilo tunge vekter? Ifølge Lundstein hjelper det også å bo i en så skogdekket kommune som Elverum:

– Mye skog og mye fritid har hjulpet, ler 28-åringen.

«God sommer Norge» ser du på TV 2 mandager, tirsdager, onsdager og fredager kl. 20:00.