PÅ PLASS: Neymar er allerede på plass i Brasil og forbereder seg til OL-turneringen i fotball. FOTO: Scanpix
PÅ PLASS: Neymar er allerede på plass i Brasil og forbereder seg til OL-turneringen i fotball. FOTO: Scanpix Foto: Vanderlei Almeida

Neymar, Molde-keeper og tysk VM-vinner til OL

288 spillere skal kjempe om OL-gullet i fotballturneringen i Rio. Sjekk troppene her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brasil har vunnet VM i fotball fem ganger, men den stolte fotballnasjonen har aldri stukket av med OL-gullet.

Det vil Brasil endre på under fotballturneringen i OL på hjemmebane.

Anført av Barcelonas superstjerne Neymar mener ekspertene Brasil har den sterkeste OL-troppen og må finne seg i å være soleklare gullfavoritter.

Neymar: – Målet er OL-gull
I tillegg til Neymar inneholder Brasils OL-tropp Neymars lagkamerat Rafinha fra Barcelona, PSG-stjernen Marquinhos, Lazios midtbanespiller Felipe Anderson og Santos-talentet Gabriel Barbosa, som allerede er døpt «den nye Neymar» i mediene.

Neymar er ikke i tvil om hva Brasils mål i er i Rio.

– Brasil har fremdeles ikke vunnet et OL-gull i fotball og det er det vi alle drømmer om. Jeg håper å være del av det laaget som vinner tittelen for det brasilianske folk, ikke minst fordi vi spiller på hjemmebane. Å vinne OL-gull på Maracanã stadion vil være helt utrolig og et uforglemmelig øyeblikk. Dere kan alle være sikre på at alle på laget vårt skal gjøre vårt beste for å sikre oss gullet, slår Neymar fast i et intervju med Rio2016.com.

Skade satte stopper for Costa
Opprinnelig skulle Bayern München-stjernen Douglas Costa også ha sluttet seg til Brasil OL-tropp, men han måtte melde forfall i siste liten på grunn av skade.

– Det er veldig trist, fordi vi ønsket alle at Douglas Costa skulle få spille for Brasil i OL. Men spillerens helse og fysikk er vår prioritet, sa Bayer München-leder Karl-Heinz Rummenigge i en pressemelding.

Totalt er 288 spillere tatt ut i de 16 deltakernasjonene som skal kjempe om OL-gullet i Rio. Alle spillerne må være under 23 år, men hver nasjon har muligheten til å ta med tre spillere i troppen som har passert 23-årsgrensen.

– Vanskelig å ta ut troppen
I likhet med Brasil stiller også Tyskland med en sterk tropp. VM-vinner Matthias Ginter, som til daglig spiller for Borussia Dortmund, er med i troppen. Det er også Bender-tvillingene Lars og Sven.

FC Schalke 04-stjernen Max Meyer og Bayer Leverkusens Julian Brandt er andre kjente navn i Tysklands OL-tropp.

– Forventningene før OL-fotballen er store. Vi har en god miks av nåværende U21-landslagsspillere og eldre spillere i troppen. Kvaliteten på laget er veldig godt, og det var svært vanskelig å ta ut den endelige OL-troppen, sa Tysklands landslagssjef Horst Hrubesch til Det tyske fotballforbundets egne nettsider.

Den tidligere Lyn-spilleren John Obi Mikel er den største stjernen i Nigerias tropp i Rio-lekene. FK Haugesunds William Ekong er for øvrig også tatt ut i troppen til Nigeria, som vant OL-gullet under fotballturneringen i Atlanta i 1996.

Molde-keeper i Sveriges tropp
Det er også knyttet store forventninger til hva Sverige kan vise til på fotballbanen i Rio. Fotballegenden Henke Larssons sønn Jordan er med i troppen.

Det er også Molde-keeper Andres Linde. Han har spilt seks kamper for Molde i Tippeligaen denne sesongen.

Sverige håpet lenge på at Zlatan Ibrahimovic ville være en av spillerne over 23 år i troppen, men som kjent takket superstjernen nei til å være med til Rio for å prioritere sesongoppkjøring og Premier League-starten med sin nye klubb Manchester United.

Sjekk alle troppene i OL-turneringen i fotball her (ekstern lenke FIFA.com)