Noen telefoner kan spare deg for mange tusenlapper

Hvem du er, hvor du bor og hva du kjører betyr mye.

Det er smart å ikke bare hoppe på det første og beste tilbudet når du skal forsikre bilen. 
Det er smart å ikke bare hoppe på det første og beste tilbudet når du skal forsikre bilen. 

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny! Kona begynner i ny jobb til høsten og vi får derfor behov for en bil til. Planen er å overta en bil som er i familien. Nå har jeg sjekket litt på forsikring av denne. Jeg reagerte først på at jeg syntes tilbudet fra selskapet der vi har dagens bil forsikring var høyt. Det viste seg nok å stemme, for to andre selskaper gir en mye lavere pris. Hvorfor varierer dette så mye, når det er snakk om samme bil?

Benny svarer:

Heisann! Dette er et velkjent tema, og det har vært slik så lenge jeg kan huske. Årsaken er nok veldig enkel: Dette er et fritt marked. Forsikringsselskapene setter prisene akkurat slik de selv ønsker. Og heldigvis er det betydelig konkurranse innenfor dette markedet, dermed også prisforskjeller.

Bak prisene ligger det vurderinger både av bil og eier. Noen bilmodeller er oftere innblandet i ulykker enn andre, det gir høyere pris. Prisen på deler spiller også inn. Når det gjelder eier, er både alder og bosted faktorer som teller inn. Forsikringsselskapene sitter på enorme mengder data, som de bruker for alt det er verdt.

Noen forsikringsselskaper har spesialisert seg i forhold til hva slags kunder de ønsker å ha. Er du «riktig» her, kan du få et veldig bra tilbud. Andre gir nok litt ekstra for å få deg som kunde. Mitt inntrykk er at noen nok strekker seg ekstra langt for å få nye kunder, til gjengjeld kan de være flinke å skru opp prisene når de først har fått deg «på kroken».

Noen ganger lønner det seg faktisk å punge ut selv

Kan kjøpslå

Derfor er det også viktig å sjekke prisene av og til, ikke bare slå seg til ro med det selskapet man har.

Noen telefoner her kan spare deg for mange tusenlapper, det har jeg fått erfare mange ganger. Selve dekningen kan også varierer noe fra selskap til selskap. Derfor er det smart å sette seg godt inn i dette, før man bestemmer seg.

Hvis du ellers er godt fornøyd med selskapet du er kunde hos i dag, ville jeg vurdert å gå tilbake til dem og fortelle at du har fått bedre tilbud fra andre – og sjekke om de ønsker å matche disse. Det kan det godt være at de ønsker, og det er som regel muligheter for å «kjøpslå» litt her.

Lykke til med å få en god pris!

Les også: Kjeltringer skal gjøre bilen din tryggere

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen