GLEDER SEG: England-manager Sam Allardyce takket for overveldende støtte fra den engelske fansen, og gleder seg til å ta fatt på jobben. FOTO: Scanpix
GLEDER SEG: England-manager Sam Allardyce takket for overveldende støtte fra den engelske fansen, og gleder seg til å ta fatt på jobben. FOTO: Scanpix Foto: Martin Rickett

England-manager Sam Allardyce: – Burde fått jobben for ti år siden

Den ferske landslagssjefen er taus om Wayne Rooney får fortsette som England-kaptein.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sam Allardyce holdt i dag sin første pressekonferanse som England-manager.

Big Sam forlot Sunderland for å ta over det engelske landslaget etter at Roy Hodgson trakk seg som følge av den pinlige EM-exiten for Island.

Ti år etter at han først ble kalt til intervju til jobben som England-sjef, har Allardyce følgende svar på hvorfor han ikke var god nok da:

– Jeg var god nok!

Den gang da var det Steve McClaren som fikk jobben. Big Sam tror dog at pondusen han har opparbeidet seg kommer godt med.

– 10 års mer erfaring hjelper, vil jeg tro. Det er ironisk at for under 12 måneder siden satt jeg i villaen min i Spania og lurte på hva mitt neste eventyr skulle bli, sier Allardyce, som takker Sunderland for muligheten de ga ham.

– For tidlig
61-åringen, som blant annet har trent Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland de siste årene, hadde mye fokus på å snakke om spillestil og den mentale jobben som må gjøres innad i stallen. Hvem som blir hans kaptein, ville han ikke si noe om.

– Nei, det er alt for tidlig å avgjøre noe på det området. Jeg kommer til å la det ligge til vi møter alle spillerne og får samlet hele støtteapparatet for å planlegge landskampene i september.

Vil ha PL-pause
Den engelske pressen var også opptatt av at Allardyce ikke har trent noen storlag.

– Jeg har trent noen verdensklassespillere. Det fine med dem er at de gjør livet lettere, for de vet hva du som trener vil ha. Jeg har aldri fått muligheten til å vinne noe, men jeg har oppnådd store ting som er viktige, som å sikre plassen og finansiell status for de klubbene jeg har trent.

Pressen snakket mye om landslagets manglende suksess, og Allardyce mente blant annet at en pause midt i Premier League-sesongen ville hjulpet landslaget i internasjonale turneringer.

Hans første kamp som manager blir mot Kroatia i en privatlandskamp 1. september.