Bilprodusentene utstyrer modellene med stadig mer elektronikk. Noen ganger feiler det, og da kan det resultere i skumle situasjoner. Nå tilbakekaller FCA-gruppen over 400.000 biler. 
Bilprodusentene utstyrer modellene med stadig mer elektronikk. Noen ganger feiler det, og da kan det resultere i skumle situasjoner. Nå tilbakekaller FCA-gruppen over 400.000 biler. 

Skummel feil: Må tilbakekalle over 400.000 biler

Kan plutselig stoppe langs veien

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilbransjen har måttet gjennomføre flere større tilbakekallinger den siste tiden. Som oftest er det ikke snakk om alvorlige feil eller mangler – men særlig når det gjelder sikkerhet, er det viktig å reagere kjapt.

Nå er det akkurat kjent at verdens syvende største bilprodusent, nemlig Fiat Chrysler Automobiles (FCA), tilbakekaller over 400.000 biler.

FCA-gruppen har en rekke kjente bilmerker som Alfa Romeo, Fiat, Chrysler, Dodge, Jeep og luksusmerket Maserati.

Dette er ikke akkurat bilene det går mest av her hjemme. Fiat for eksempel, har ikke solgt mer enn 55 nye modeller i Norge, så langt i år.

Fire modeller er berørt, to av dem fra Jeep.
Fire modeller er berørt, to av dem fra Jeep.

Kan stoppe langs veien

Totalt gjelder tilbakekallingen fire modeller: Jeep Renegade og Cherokee, samt Chrysler 200 og varebilen Ram Promaster City. Det er for øvrig kun Jeep sine modeller som selges her i Norge.

Årsaken til at nå over 400.000 biler tilbakekalles er en feil som ligger i bilens elektronikk. Dette kan føre til at de berørte modellene plutselig stopper langs veien.

FCA understreker imidlertid at de ikke har mottatt noe informasjon om ulykker knyttet til feilen, som gjelder modeller produsert før 23. september 2014.

Ta kontakt selv

Eier du imidlertid en Jeep Renegade eller Cherokee produsert før denne datoen, er det ikke umulig at nettopp din bil må innom verksted for en sjekk og eventuell oppdatering.

Som regel tar importøren kontakt med berørte bileiere og kaller inn bilene. Men det er ikke alltid dette fungerer 100 prosent, for eksempel for biler som er bruktimportert. Eier man en av de aktuelle bilene, kan det derfor vært smart å ta kontakt med forhandler eller importør på eget initiativ.

Test Jeep Wrangler: Folk gjemmer seg nesten når du kommer kjørende!