Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Bjørn Petter Ingebretsen tilbake etter hjerteinfarkt

49-åringen ser frem til endelig å innta sidelinjen igjen. Han tror også kombinasjonen av tidligere Godset-trener Ronny Deila og Kjetil Rekdal i VIF kan bli en suksess.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørn Petter Ingebretsen er tilbake som Strømsgodset-trener etter en lengre pause som følger av hjerteinfarkt.

49-åringen bekreftet mandag på en pressekonferanse at han er tilbake, men fortalte også om den ubehagelige opplevelsen.

– Jeg fikk et lite hjerteinfarkt på fjelltur med familien. Selvfølgelig skjedde det på toppen av fjellet. Det ble en tung tur ned igjen der jeg nesten krabbet. Det hele var egentlig ganske udramatisk, det var bare store smerter, fortalte Ingebretsen til TV 2.

Etter å ha ventet i tre dager oppsøkte han legen som sendte han rett på Rikshospitalet. Likevel bekreftet Ingebretsen at han aldri vurderte å trekke seg som Strømsgodset-sjef.

– Jeg har aldri tenkt tanken på å gi meg. Det har vært vondt å se på fordi da kan jeg ikke påvirke. Det har ikke vært noen god medisin å se på. Jeg vil være med gutta og trenerteamet.

Tror på VIF-suksess for Deila

Ingebretsen jobbet under Ronny Deila da han var sjef i Godset. Nå har han naturligvis fått med seg at de to blir motstandere neste sesong når Deila tar over VIF, mens Kjetil Rekdal blir sportsdirektør.

– Vi er gode kompiser. Det blir morsomt å få Deila tilbake. Han er en fargeklatt, som også er veldig dyktig. Det blir veldig fint for VIF, sier den nåværende Strømsgodset-treneren, som tror VIF nå vil få mer stabilitet.

– Ronny er god til å få det beste ut av spillerne. Nå skal han samarbeide med Kjetil Rekdal. Det kan bli en innertier for VIF, tror Ingebretsen.

Kastet ut hjemme

Ingebretsen fortalte også at han var veldig fornøyd med jobben Thomas André Ødegaard hadde gjort i hans fravær. og at han nå kun ser frem til å være tilbake på sidelinjen. Det kan nok love godt også for familien Ingebretsen.

– Første kampen etter ferien mot Aalesund så ble jeg kasta ut av kona for da var jeg små-aggressiv. Hun bad meg gå meg en tur, så nå er det deilig å endelig være tilbake, fortalte Ingebretsen.

De første meldingene om Strømsgodset-trenerens hjerteinfarkt kom 14. juni. Det ble da meldt at Godset-treneren ville være sykemeldt i to til fire uker.

– Jeg ser nå fremover og gleder meg til å komme tilbake på jobb etter sykmeldingsperioden, fortalte Ingebretsen selv fra sykesengen til godset.no.

Nå kan Strømsgodset se frem til å ha «BP» tilbake på sidelinjen i neste seriekamp hjemme på Marienlyst mot Stabæk.