Ghostbusters Premiere - Los Angeles . Leslie Jones attending the 'Ghostbusters' Los Angeles Premiere held at  the TCL Chinese Theatre URN:28046528
Ghostbusters Premiere - Los Angeles . Leslie Jones attending the 'Ghostbusters' Los Angeles Premiere held at the TCL Chinese Theatre URN:28046528 Foto: Chase Roillins

Ghostbusters-stjernen ble hetset ut av Twitter – slik slo hun tilbake

En rekke brukere utestengt etter at skuespilleren møtte Twitter-toppsjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i forrige uke at Ghostbusters-stjerne Leslie Jones (48) logget av Twitter i tårer etter å ha mottatt et ras av rasistiske kommentarer og bilder.

– Jeg føler at jeg er i et personlig helvete. Jeg har ikke gjort noe for å fortjene dette. Det er bare for mye. Det skal ikke være som dette. Jeg er så såret akkurat nå, skrev hun etter hetsen.

Nå er komikeren og skuespilleren tilbake og klar for å ta brukeren sin tilbake.

– Jeg vil at alle skal få vite at jeg har vært gjennom nok i livet. Ingenting kan stoppe meg! Spesielt ikke hat! Jeg er en kriger! Ikke glem det, proklarmerte hun i går.

– Mindre hat, mer kjærlighet

48-åringen har lagt en ny strategi for hvordan hun skal ta fatt på de mange grumsete brukerne som finnes på Twitter.

– Jeg kommer ikke til å svare nettrollene med mer hat, bare kjærlighet. Og så kommer jeg til å blokkere og rapportere dem.

I det amerikanske talkshowet Late Night with Seth Meyers denne helgen snakket stjernen ut om den tøffe uka. Hun presiserte at de grove, rasistiske kommentarene var det definitivt verste.

– Fornærmelsene såret meg ikke. Jeg er dessverre vant til sånt. Men det som skremte meg, var urettferdigheten og at folk rottet seg sammen og angrep meg av en helt syk grunn. De tror virkelig på det de tror på, og det er forkastelig, slemt og unødvendig.

Kritiserer Twitter – møtte sjefen

Jones kritiserer også Twitter for å være treige med å ta tak i problemet med trakassering, i motsetning til eksempelvis Facebook.

Skuespilleren forteller at hetsen førte til at hun fikk et møte med Twitter-sjef Jack Dorsey (39).

– Hvis jeg ikke hadde sagt noe, hadde det ikke skjedd noe. Men jeg møtte sjefen i Twitter! Jack! Bare @Jack! Han var kul og hjalp meg. Vi fikk en hel del kontoer fjernet fra Twitter, fordi det ikke er riktig at de får holde på sånn, sa hun i talkshowet.

Blant kontoene som ble fjernet, er brukeren til kommentator og redaktør Milo Yiannopoulos. Han, og mange av hans følgere, er rasende etter suspenderingen, og mener tiltaket bryter med ytringsfriheten.

Jones ser ikke helt problemet.

– Mange snakker om ytringsfrihet. Men hatefulle ytringer og ytringsfrihet er to forskjellige ting, svarer hun.