Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen var det målt høye temperaturer en rekke steder i landet, men nå blir det kjøligere, ifølge Storm-meteorolog Ina Ynnesdal.

Et lavtrykk som ligger over Færøyene og Shetland, altså vest for Vestlandet, er nå på vei innover og kommer til å styre været denne uken.

– Det betyr at Sør-Norge får mest sørvestlig vind, så Vestlandet får mye nedbør. Det blir kanskje gløtt av sol innimellom, men det blir definitivt mer nedbør enn opphold, sier Ynnesdal.

Sjekk hvordan været blir der du er på Storm!

På Sør- og Østlandet kan det bli perioder med opphold, men meteorologen understreker at det er svært vanskelig å melde været for tiden.

Nord-Norge får mye av det samme været. Det kommer en del fronter med mye nedbør, men dette kan lette av og til.

– Det er et vanskelig og uregjerlig sommervær. Det er vanskelig for folk å planlegge etter været, og det er vanskelig for oss å vite når det blir opphold. Det er et litt frustrerende sommervær, sier Ynnesdal.

Mindre varmt

Temperaturene vil gradvis synke denne uken, forteller meteorologen.

– Vi har hatt en grei helg temperaturmessig, men i Sør-Norge kommer man til å merke et fall i temperaturene fra og med tirsdag. På Sør- og Østlandet vil det være opp mot 20 grader hvis sola titter fram, kanskje 21 eller 22 hvis man er heldig, sier Ynnesdal.

På Vestlandet blir det rundt 15 grader. Nord-Norge kan innimellom få noen blaff av varmere luft, og dermed få temperaturer opp mot 20 grader, ifølge meteorologen.

Er du blant dem som har slitt med å få sove de siste dagene som følge av varmen, har meteorologen en god nyhet:

– Det har vært en del fuktighet i luften, men nå forsvinner det.