Viking-keeperen rasende etter kampen – måtte holdes igjen av støtteapparatet

En sen Viking-scoring reddet poeng i Skien, men etter kampen ble det hett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd - Viking 2-2:

På eget kunstgress var Odd ute etter tre poeng mot Viking for fortsatt kunne puste Rosenborg i nakken på toppen av tabellen.

I Skien var Odd gode, men det var likevel Viking som tok ledelsen ved Abdisalam Ibrahim. Odd snudde kampen etter pause med en rakett fra Fredrik Semb Berge og en knallhard heading fra Olivier Occéan.

Helt på tampen utlignet Viking da Patrick Pedersen satte inn 2-2. Hans første scoring i Tippeligaen. Dermed endte det med et poeng til hvert av lagene.

Austbø måtte holdes igjen

Etter sluttsignalet gikk ble det kontroverser. Målscorer Olivier Occéan ga et lite klaps i kinnet til Iven Austbø mot slutten av kampen. Keeperen reagerte kraftig etter kampslutt og måtte holdes igjen av Vikings støtteapparat.

Her blir Viking snytt for straffe: – Det må være straffespark

Se situasjonen øverst i saken!

– Jeg så i alle fall at Kjell Jonevret er sterk, oppsummerte Odd-trener Dag Eilev Fagermo etter kampen.

– Occéan sier til meg at han fikk så mye juling at han tok igjen. Han skal selvfølgelig ikke ta igjen. Litt juling må det være. Det heter fotballkamp. Det skal være kamp, men vi skal være fair, fortsatte Fagermo som fikk støtte av Viking-trener Jonevret.

Sen Viking-scoring reddet poeng i Skien

Occéan reagerte kraftig på måten Viking spilte på.

– Forsvaret til Viking spiller ikke fotball. Jeg vet ikke hva de spiller, men ballen er ikke i nærheten av oss og de slår meg. De slår meg hele tiden. Jeg er et menneske og jeg må reagere. Jeg sa til treneren at han ikke må trene som de gjør. De må spille ordentlig fotball. Jeg tror det ikke var fair i måten de forsvarer, forklarte Occéan til TV 2, og forklarer episoden med Austbø slik:

– Han kom i ansiktet mitt først og provoserer meg. Jeg fikk gult kort for det og det aksepterer jeg. Sånn er det, fortsatte spissen.

– En annen idiot kom bort

Viking-keeper Iven Austbø forklarer raseriet etter kampslutt.

– Det koker litt på slutten der. Jeg får en liten dytt og prøver å ha en samtale med Fagermo. Så kommer en annen idiot bort og prøver å dytte. Da ble det litt temperatur, forklarer Viking-keeperen.

Han undrer seg over Occéans utspill og mener spissen burde ha vært utvist.

– Javel, det overrasker meg voldsomt. Jeg spør bare hva han holder på med. Så fiker han til meg.

– Stygge ord og slikt blir man irritert av

Rafik Zekhnini mener at spillerne mistet hodet på slutten av kampen, men at det var Viking-spillerne som provoserte.

– Det er flere av spillerne som mister hodet. Det er det helt klart. Både fra Odd og Viking, men jeg føler at det er Viking-spillerne som provoserer gjennom hele kampen, sa Zekhnini til TV 2.

– Hvordan da?

– Nei, det er stygge etterslengere. Stygge ord og slikt blir man irritert av. Det tilhører ikke fotballen, fortsetter stortalentet, som ikke vil si hva som ble sagt.

Snytt for straffe

Også under kampen ble det kontroverser. På stillingen 1-1 ble Viking snytt for straffe i det 60. minutt.

Samuel Adegbenro dro seg innover i sekstenmeteren og ble dratt ned av Steffen Hagen, men dommer Trygve Kjensli pekte ikke på straffemerket. Det kunne ikke TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst skjønne.

– Det må være straffespark. Han er forbi. Den hadde jeg blåst straffe på ti av ti ganger, oppsummerte Årst.

– Jeg vet ikke hva som skjer, men jeg fikk ballen i mål

Det kunne fort blitt en skikkelig pangstart og en flott debut for Riku Riski i Odd-drakten. Espen Ruuds corner etter ti spilte minutter fant angriperen på bakerste stolpe. Headingen gikk rett på keeper, men Iven Austbø fikk såvidt avverget forsøket. En flott mulighet til å ta føringen i kampen for hjemmelaget.

Så fikk Odd seg en kalddusj i det 40. minuttet. Viking rullet opp et angrep på venstre og Kristoffer Haugens pasning trillet gjennom Odds forsvar og inn i sekstenmeteren. Det luktet Abdisalam Ibrahim, som kunne enkelt trille ballen i mål.

– Det er lenge siden jeg har scoret mål, så nå var det på tide. Jeg vet ikke hva som skjer, men jeg får ballen i mål, sa målscoreren til TV 2 på vei inn til pause.

Minutter senere vendte Fredrik Nordkvelle opp på sekstenmeteren og banket til, men Austbø slo ballen i stolpen. En stor sjanse for hjemmelaget.

– Scorer på piss

At Viking ledet til pause var Rafik Zekhnini misfornøyd med.

– Det er vi som styrer hele kampen. Det er vi som har sjansene, så scorer de på piss egentlig, fortalte stortalentet til TV 2 i pausen.

Odd brukte pausen godt. Åtte minutter etter sidebyttet ladet Fredrik Semb Berge skuddfoten. Fra 25 meter hamret han ballen i nærmeste hjørnet. En skikkelig kanonkule, selv om det kan diskuteres om Austbø burde tatt skuddet.

Så var det duket for Olivier Occéan. I det 78. minuttet raget spissen høyest og stanget inn 2-1 med en knallhard heading.

Det ble dramatisk mot slutten. I det 90. minutt utlignet Patrick Pedersen for Viking.

Slik startet lagene:
Odd:
S. Rossbach , E. Ruud , F. Berge , S. Hagen, T. Grøgaard , J. Samuelsen, F. Jensen , F. Nordkvelle , R. Riski , O. Occéan , R. Zekhnini.
Viking: I. Austbø , J. Ryerson , M. Haukås , K. Mets, K. Haugen, A. Danielsen, A. Ibrahim, B. Sverrisson, S. Adegbenro , M. Bringaker , C. Kronberg .